Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cantuccini zelf maken - helemaal niet moeilijk!
Zelf cantuccini maken is helemaal niet moeilijk met dit recept voor deze heerlijke Italiaanse amandelkoekjes.
5
van
5
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
20
minuten
minuten
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Totale tijd:
50
minuten
minuten
Servings:
25
koekjes
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
mengkom
▢
zeef
▢
koksmes
▢
bakpapier
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
200
gr
zelfrijzend bakmeel
(+ extra voor bestuiven)
▢
1
snufje
zout
▢
160
gr
suiker
(+ 2 el extra voor de garnering)
▢
1
sinaasappel
(alleen de schil)
▢
100
gr
amandelen
(ongezouten)
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Verwarm de oven voor op 180 graden.
▢
Doe 1 ei in een kom en splits het andere ei (let op: bewaar de dooier wel!) Doe het eiwit bij het andere ei en klop dit los.
▢
Zeef het meel boven de kom en doe het zout en de suiker erbij.
▢
Was de sinaasappel en rasp de schil boven de kom. Doe ook de eieren in de kom.
▢
Hak de amandelen grof, voeg toe aan de kom en kneed alles tot een soepel deeg.
▢
Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm twee repen van het deeg van ongeveer 15 x 5 centimeter.
▢
Leg de repen op een met bakpapier bekleed bakrooster. Klop de eidooier los en besmeer de koekrepen ermee.
▢
Bak de koekrepen in 20 minuten mooi goudbruin, haal uit de oven en snijd ze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
▢
Leg de cantuccini koekjes terug op het rooster en bestrooi met 2 el suiker. Bak de koekjes nog 7-8 minuten en laat de cantuccini helemaal afkoelen.
Video
Notities
Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze zeker een week lekker.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
84
kcal
|
Koolhydraten:
14
g
|
Eiwitten:
2
g
|
Vetten:
2
g
|
Zout:
21
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
7
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.