Menu
zoet

Cantuccini zelf maken – helemaal niet moeilijk!

Cantuccini zelf maken

Cantuccini zelf maken? Natuurlijk! Want koekjes bakken is ontzettend leuk, maar koekjes bakken die je normaal in de supermarkt koopt, vind ik vooral heel erg leuk. Het fijne is dat dit recept voor cantuccini koekjes echt ontzettend makkelijk is. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en die heb je vast al in huis. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Italiaanse amandelkoekjes

Cantuccini ken je misschien wel van een vakantie in Italië. Deze heerlijke amandelkoekjes zijn lekker om zó te eten, maar smaken ook heerlijk als je ze – naar echt Italiaans gebruik – even in de koffie doopt. Dat maakt ze ook wat zachter, want deze koekjes zijn wel wat aan de harde kant!

Het recept voor deze cantuccini vond ik trouwens in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood. In het oorspronkelijke recept wordt citroenschil gebruikt, zelf verving ik dit door limoenschil. Maar beiden zijn een optie! Sinaasappelschil is er trouwens ook erg lekker in.

Cantuccini bewaren

Deze koekjes kun je nadat ze volledig zijn afgekoeld, het beste bewaren in een goed afgesloten koektrommel of luchtdichte doos. Ze blijven dan zeker nog wel een weekje lekker. Of je dat redt betwijfel ik, want van deze lekkere koekjes blijf je eten!

PS: als je van Italiaanse koekjes houdt, vind je deze koekjes met Amarene-kersen vast ook erg lekker!

Cantuccini zelf maken – helemaal niet moeilijk!

5 from 1 stem
Gang: KoekjesKeuken: ItaliaansNiveau: Eenvoudig
Voor

25

koekjes
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

87

kcal

Zelf cantuccini maken is helemaal niet moeilijk met dit recept voor deze heerlijke Italiaanse amandelkoekjes.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 eieren

  • 200 gr 200 zelfrijzend bakmeel (+ extra voor bestuiven)

  • 1 snufje 1 zout

  • 160 gr 160 suiker (+ 2 el extra voor de garnering)

  • 1 1 limoen

  • 100 gr 100 amandelen (ongezouten)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe 1 ei in een kom en splits het andere ei (let op: bewaar de dooier wel!) Doe het eiwit bij het andere ei en klop dit los.
  • Zeef het meel boven de kom en doe het zout en de suiker erbij.
  • Was de limoen en rasp de schil boven de kom.
  • Hak de amandelen grof, voeg toe aan de kom en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm twee lange repen van het deeg (met een breedte van ca 5 centimeter).
  • Leg de repen op een met bakpapier bekleed bakrooster. Klop de eidooier los en besmeer de koekrepen ermee.
  • Bak de koekrepen in 20 minuten mooi goudbruin, haal uit de oven en snijd ze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
  • Leg de koekjes terug op het rooster en bestrooi met 2 el suiker. Bak de koekjes nog 7-8 minuten en laat de cantuccini helemaal afkoelen.

Opmerkingen

  • Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel, dan blijven ze zeker een week lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

3 Reacties

  • Eef
    24 oktober 2016 at 05:46

    Hmm!! Deze waren echt heerlijk San! Aanrader :D

    Reply
  • Daniëlle
    22 oktober 2016 at 06:09

    Wat leuk dat ze “gemakkelijk” te maken zijn! Leuk om eens te proberen!

    Reply
  • Anne-Marie
    21 oktober 2016 at 14:00

    Dat klinkt inderdaad niet zo moeilijk om te maken. Leuk!

    Reply

Laat een reactie achter