Cantuccini zelf maken? Natuurlijk! Want koekjes bakken is ontzettend leuk, maar koekjes bakken die je normaal in de supermarkt koopt, vind ik vooral heel erg leuk. Het fijne is dat dit recept voor cantuccini koekjes echt ontzettend makkelijk is. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig en die heb je vast al in huis. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Italiaanse amandelkoekjes
Cantuccini ken je misschien wel van een vakantie in Italië. Deze heerlijke amandelkoekjes zijn lekker om zó te eten, maar smaken ook heerlijk als je ze – naar echt Italiaans gebruik – even in de koffie doopt. Dat maakt ze ook wat zachter, want deze koekjes zijn wel wat aan de harde kant!
Koekjes met Amaretto


Behalve in de koffie, krijg je dit koekje ook wel eens geserveerd aan het einde van het diner. Met een glaasje ‘vin santo’ (een zoete wijn) of Amaretto om in te dopen.
Cantuccini zonder boter
Wat ik handig vind aan dit recept: je gebruikt geen boter. Meestal wil ik NU iets bakken en heb ik geen tijd om boter op kamertemperatuur te laten komen, haha! Maar dat is bij dit cantuccini recept dus ook helemaal niet nodig. Desondanks smaken deze koekjes heerlijk rijk, dankzij het ei, de suiker en de noten.
Variaties op dit cantuccini recept


Het oorspronkelijke cantuccini recept vond ik in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood. In het oorspronkelijke recept wordt citroenschil gebruikt, zelf verving ik dit door limoenschil. Meer variaties:
- Gebruik limoenschil in plaats van sinaasappelschil
- Doop de cantuccini koekjes na het afkoelen voor de helft in gesmolten chocolade
- Een eetlepel amaretto door het deeg is erg lekker!
- Varieer eens met verschillende specerijen en voeg een theelepel kaneel of gember toe. Kardemom en steranijs zijn ook erg lekker maar gaan snel overheersen, voeg daar een half theelepeltje van toe.
Cantuccini bewaren


Deze koekjes kun je nadat ze volledig zijn afgekoeld, het beste bewaren in een goed afgesloten koektrommel of luchtdichte doos. Ze blijven dan zeker nog wel een weekje lekker. Of je dat redt betwijfel ik, want van deze lekkere koekjes blijf je eten!
PS: als je van Italiaanse koekjes houdt, vind je deze koekjes met Amarene-kersen vast ook erg lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


3 Reacties
Eef
24 oktober 2016 at 05:46Hmm!! Deze waren echt heerlijk San! Aanrader :D
Daniëlle
22 oktober 2016 at 06:09Wat leuk dat ze “gemakkelijk” te maken zijn! Leuk om eens te proberen!
Anne-Marie
21 oktober 2016 at 14:00Dat klinkt inderdaad niet zo moeilijk om te maken. Leuk!