zoet

Cantuccini zelf maken – helemaal niet moeilijk!

Cantuccini zelf maken

Cantuccini zelf maken? Natuurlijk! Want koekjes bakken is ontzettend leuk, maar koekjes bakken die je normaal in de supermarkt koopt, vind ik vooral heel erg leuk. Het fijne is dat dit recept voor cantuccini koekjes echt ontzettend makkelijk is. Je ebt er maar 5 ingrediënten voor nodig. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Cantuccini ken je misschien wel van een vakantie in Italië. Deze heerlijke amandelkoekjes zijn lekker om zó te eten, maar smaken ook heerlijk als je ze even in de koffie doopt. Dat maakt ze ook wat zachter, want deze koekjes zijn wel wat aan de harde kant!

Recept cantuccini

Voor ca 25 stuks

  • 2 eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel (+ extra voor bestuiven)
  • 1 mespunt suiker
  • 160 gr suiker (+ 2 el extra voor garnering)
  • 1 limoen
  • 100 gr amandelen (ongezouten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe 1 ei in een kom en splits het andere ei (let op: bewaar de dooier wel!) Doe het eiwit bij het andere ei en klop dit los.

Zeef het meel boven de kom en doe het zout en de suiker erbij.

Was de limoen en rasp de schil boven de kom.

Hak de amandelen grof, voeg toe aan de kom en kneed alles tot een soepel deeg.

Bestuif het aanrecht met wat bloem en vorm twee lange repen van het deeg (met een breedte van ca 5 centimeter).

Leg de repen op een met bakpapier bekleed bakrooster. Klop de eidooier los en besmeer de koekrepen ermee.

Bak de koekrepen in 20 minuten mooi goudbruin, haal uit de oven en snijd ze in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de koekjes terug op het rooster en bestrooi met 2 el suiker.

Bak de koekjes nog 7-8 minuten en laat de cantuccini helemaal afkoelen.

Het recept voor deze cantuccini vond ik trouwens in het 5 or less-kookboek van Chickslovefood. In het oorspronkelijke recept wordt citroenschil gebruikt, zelf verving ik dit door limoenschil. Maar beiden zijn een optie!

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Eef

    Hmm!! Deze waren echt heerlijk San! Aanrader :D

    24 oktober 2016 at 05:46
  • Reply Daniëlle

    Wat leuk dat ze “gemakkelijk” te maken zijn! Leuk om eens te proberen!

    22 oktober 2016 at 06:09
  • Reply Anne-Marie

    Dat klinkt inderdaad niet zo moeilijk om te maken. Leuk!

    21 oktober 2016 at 14:00
  • Reactie achterlaten