Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik goed in met wat boter. Bestuif de cakevorm met een beetje bloem en klop de overtollige bloem eruit.
Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf minuten tot een romig geheel. Klop nu één voor één de eieren erdoor.
Spatel het zelfrijzend bakmeel, het zout en de chai-kruiden nu voorzichtig door het beslag.
Giet een klein laagje cakebeslag in de vorm en zet de stoofpeertjes in de cakevorm. Giet voorzichtig de rest van het beslag erbij en bak de chai-cake in ongeveer een uur gaar.
Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om hem volledig af te laten koelen.
Notities
Bewaar de cake ingepakt in een bijenwasdoek of aluminiumfolie. Eet hem het liefst binnen twee dagen op, dan blijft hij het lekkerste.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.