Een bijzonder toetje: chocolade-kastanjemousse. Kastanjepuree is zeker rond de feestdagen goed verkrijgbaar en je maakt er snel dit heerlijke toetje mee (óók geschikt voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen)
Klop de kastanjepuree met een mixer glad en doe deze in een steelpan.
Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de puree in de pan. Voeg ook de suiker, kaneel en een scheutje melk toe.
Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer regelmatig, tot de suiker en chocolade zijn gesmolten en je een mooi egaal mengsel hebt. Zie je nog wat klontjes van de kastanjepuree? Dan kun je altijd nog een keertje de mixer gebruiken om het mooi glad te krijgen. Laat dit mengsel een half uurtje afkoelen.
Klop de slagroom stijf en schep deze met een spatel voorzichtig door het kastanje-chocolade mengsel. Schep de kastanjemousse in mooie glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Minimaal een uur maar liever nog wat langer.
Garneer de chocolade-kastanjemousse voor het serveren met wat geschaafde chocolade.
Video
Notities
Je kunt deze chocolademousse goed bewaren, dus je de kunt het de dag voor je het gaat serveren al klaarmaken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.