desserts

Chocolade-kastanjemousse

Chocolade-kastanjemousse

Vlak voor de feestdagen zag ik in de supermarkt een blikje kastanjepuree (crème de marrons) staan. Nu ben ik al een tijdje fan van wildplukken en heb ik ook al een leuke verzameling wildplukrecepten online staan, en het stond al een tijdje op mijn lijstje om eens iets te maken met kastanjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens de herfst zelf geen tamme kastanjes heb geraapt (je weet wel, die kastanjes met die enorme stekels eraan). Maar als je dat nou wel hebt gedaan, dan kun je die gebruiken in dit recept. Hoe je zelf kastanjepuree maakt lees je hier. Liever een blikje gebruiken? Ik kocht het zelf bij de Albert Heijn maar volgens mij is het alleen rond de feestdagen daar te koop. Er zijn ook webwinkels die jaarrond kastanjepuree (crème de marrons) verkopen van het merk Faugier.

Kastanjepuree, wat moet ik daarmee?

Goed, ik kocht dus dat blikje kastanjepuree maar dan? Ik wist al snel dat ik er een kastanjetaart mee wilde maken. Met chocolade, want kastanjes en chocolade zijn een heel goede combinatie. Maar dan zou ik nog bijna een half blikje overhouden. Aan weggooien doe ik zo min mogelijk, dus even denken wat ik hier nog meer mee zou kunnen maken… Dat werd deze chocolade-kastanjemousse. Chocolademousse is al heerlijk, maar een deel van de chocolade vervangen door kastanjepuree is een heel goed idee! De notige smaak van de kastanjes smaakt er echt heerlijk in.

Oh ja, handig: in deze chocolademousse zit geen rauw ei, dus je kunt deze kastanjemousse ook serveren aan kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.

Chocolade-kastanjemousse

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: FransDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

6

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

294

kcal
Afkoelen minimaal

1

uur

Een bijzonder toetje: chocolade-kastanjemousse. Kastanjepuree is zeker rond de feestdagen goed verkrijgbaar en je maakt er snel dit heerlijke toetje mee (óók geschikt voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen)

Ingrediënten

  • 200 gr kastanjepuree

  • 100 gr pure chocolade + extra voor de garnering

  • 50 gr suiker

  • 1 tl kaneel

  • 1 scheutje melk

  • 300 ml slagroom

Bereiding

  • Klop de kastanjepuree met een mixer glad en doe deze in een steelpan.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de puree in de pan. Voeg ook de suiker, kaneel en een scheutje melk toe.
  • Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer regelmatig, tot de suiker en chocolade zijn gesmolten en je een mooi egaal mengsel hebt. Zie je nog wat klontjes van de kastanjepuree? Dan kun je altijd nog een keertje de mixer gebruiken om het mooi glad te krijgen. Laat dit mengsel een half uurtje afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en schep deze met een spatel voorzichtig door het kastanje-chocolade mengsel. Schep de kastanjemousse in mooie glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Minimaal een uur maar liever nog wat langer.
  • Garneer de chocolade-kastanjemousse voor het serveren met wat geschaafde chocolade.

Opmerkingen

  • Je kunt deze chocolademousse goed bewaren, dus je de kunt het de dag voor je het gaat serveren al klaarmaken.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten