Volg culi-sandra.nl op:
Chocolade-kastanjemousse

Chocolade-kastanjemousse

Vlak voor de feestdagen zag ik in de supermarkt een blikje kastanjepuree (crème de marrons) staan. Nu ben ik al een tijdje fan van wildplukken en heb ik ook al een leuke verzameling wildplukrecepten online staan, en het stond al een tijdje op mijn lijstje om eens iets te maken met kastanjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens de herfst zelf geen tamme kastanjes heb geraapt (je weet wel, die kastanjes met die enorme stekels eraan). Maar als je dat nou wel hebt gedaan, dan kun je die gebruiken in dit recept. Hoe je zelf kastanjepuree maakt lees je hier. Liever een blikje gebruiken? Ik kocht het zelf bij de Albert Heijn maar volgens mij is het alleen rond de feestdagen daar te koop. Er zijn ook webwinkels die kastanjepuree (crème de marrons) verkopen van het merk Faugier.

Kastanjepuree, wat moet ik daarmee?

Goed, ik kocht dus dat blikje kastanjepuree maar dan? Ik wist al snel dat ik er een taart mee wilde maken. Met chocolade, want kastanjes en chocolade zijn een heel goede combinatie. Maar dan zou ik nog bijna een half blikje overhouden. Aan weggooien doe ik zo min mogelijk, dus even denken wat ik hier nog meer mee zou kunnen maken… Dat werd deze chocolade-kastanjemousse. Chocolademousse is al heerlijk, maar een deel van de chocolade vervangen door kastanjepuree is een heel goed idee! De notige smaak van de kastanjes smaakt er echt heerlijk in.

Oh ja, handig: in deze chocolademousse zit geen rauw ei, dus je kunt deze kastanjemousse ook serveren aan kinderen, ouderen en zwangere vrouwen.

Recept chocolade-kastanjemousse

Voor 4-6 personen

  • 200 gr kastanjepuree
  • 100 gr pure chocolade + extra voor garnering
  • 50 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • scheutje melk
  • 300 ml slagroom

Zo maak je de chocolademousse met kastanjepuree

  • Klop de kastanjepuree met een mixer glad en doe deze in een steelpan.
  • Breek de chocolade in stukjes en doe die bij de puree in de pan. Voeg ook de suiker, kaneel en een scheutje melk toe.
  • Verwarm het mengsel op een laag vuur en roer regelmatig, tot de suiker en chocolade zijn gesmolten en je een mooi egaal mengsel hebt. Zie je nog wat klontjes van de kastanjepuree? Dan kun je altijd nog een keertje de mixer gebruiken om het mooi glad te krijgen. Laat dit mengsel een half uurtje afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en schep deze met een spatel voorzichtig door het kastanje-chocolade mengsel. Schep de kastanjemousse in mooie glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Minimaal een uur maar liever nog wat langer.
  • Garneer de chocolade-kastanjemousse voor het serveren met wat geschaafde chocolade.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter