Doe de kastanjepuree en de roomboter in een pannetje. Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan het pannetje. Zet het mengsel op een zacht vuurtje en roer regelmatig, tot de chocolade is gesmolten.
Mochten er nog wat stukjes in het beslag zitten van de kastanjepuree, dan kun je het beslag nog eventjes doorkloppen met de mixer zodat het mooi glad is.
Bekleed een boterkoekvorm of een kleine bakvorm met bakpapier en giet het chocolade-kastanje beslag in de vorm.
Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven, de taart wordt er alleen maar lekkerder op als je hem een dag of twee dagen van tevoren maakt trouwens! Maak in de tussentijd de salted caramelsaus, zodat deze klaar is wanneer de taart is opgesteven.
Doe de suiker in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Wacht tot de suiker gesmolten is en lichtbruin (karamelkleurig) van kleur. Het mag niet verbranden! Het is belangrijk dat je niet roert, de pan voorzichtig rondwalsen mag wel. Belangrijk: roer niet in de pan.
Voeg de roomboter toe, de saus zal nu gaan bubbelen. Blijf nu roeren tot de boter gesmolten is. Het kan zijn dat de saus nu begint te schiften of dat er suikerkristallen beginnen te vormen. Neem de pan dan van het vuur en roer goed met een garde. Het kan even duren maar uiteindelijk zou de saus weer een glad geheel moeten vormen.
Doe de slagroom erbij, let goed op want dit kan gaan spetteren en de saus is erg heet. Blijf roeren met een garde en breng de saus aan de kook. Laat een minuutje doorkoken en breng de saus op smaak met zeezout. Giet over in een potje en laat afkoelen.
Snijd de taart in stukjes (dit taartje is klein, maar heel machtig. Snijd er dan ook kleine puntjes van) en garneer de stukjes chocolade-kastanjetaart met de salted caramelsaus.
Notities
Bewaar de kastanjetaart in de koelkast zonder de saus als topping, dan blijft hij een paar dagen goed.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.