Vlak voor de feestdagen zag ik in de supermarkt een blikje kastanjepuree (crème de marrons) staan. Met de helft van het blikje maakte ik een chocolade-kastanjemousse, en met de andere helft maakte ik deze chocolade-kastanjetaart. Wederom met de combinatie van kastanje en chocolade ja, want die is goddelijk! De notige smaak van de kastanjes past perfect bij pure chocolade.
Fudgetaart zonder bloem
De kastanjepuree is heerlijk zacht en doordat je de chocolade-kastanjetaart verder maakt met gesmolten boter en chocolade en geen bloem gebruikt, wordt de taart na het opstijven heerlijk ‘fudgy’. Zalig!
Chocoladetaart met salted caramel
Maar, omdat ik alleen chocolade en kastanje nog een beetje simpel vond, besloot ik om een lekkere saus bij deze taart te maken: een salted caramelsaus. Die maakt de taart nog machtiger, maar ook nog lekkerder!
Kastanjepuree, waar koop je dat eigenlijk?
Ik kocht het bij de Albert Heijn maar volgens mij is het alleen rond de feestdagen daar te koop. Er zijn ook webwinkels die kastanjepuree (ook wel bekend onder de naam crème de marrons) verkopen. Het merk Faugier is volgens mij het meest bekend.
Zelf kastanjepuree maken
Ik ben trouwens ook fan van wildplukken en de kastanjepuree kun je ook zelf maken met zelfgeraapte tamme kastanjes. Hoe je van die stekelige kastanjes zelf kastanjepuree kunt maken, lees je hier.
Goed: nu door naar het recept voor deze kastanje-chocoladetaart!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
6 Reacties
Manon
20 december 2022 at 19:54Ik heb ‘m ondertussen 2x gemaakt zonder de caramelsaus. Hij is echt hemels zo lekker. En eenvoudig te maken. Met de komende feestdagen wordt dit het toetje, smullen maar.
Sandra
21 december 2022 at 20:00Wat superleuk om te horen Manon, dankjewel voor je reactie! Ik wens je heel fijne feestdagen toe!
ohladybake
14 februari 2018 at 11:39zag deze passeren op instagram en meteen verlekkerd!
zie er enorm zalig lekker uit…
Sandra
18 februari 2018 at 17:06Wat een mooi compliment, dankjewel!
Lianne
14 februari 2018 at 07:50Ik heb nog een pot kastanjepasta staan, ooit eens gekocht bij de Lidl, ik denk dat ik dit taartje eens maak, maar dan met die pasta. Want deze taart ziet er goed uit! :D
Sandra
18 februari 2018 at 17:06Oh wat leuk, doen!!! Laat je het me weten als je hem hebt gemaakt?