zoet

Chocolade-kastanjetaart met salted caramel

Kastanjetaart met chocolade en salted caramel

Vlak voor de feestdagen zag ik in de supermarkt een blikje kastanjepuree (crème de marrons) staan. Met de helft van het blikje maakte ik een chocolade-kastanjemousse, en met de andere helft maakte ik deze chocolade-kastanjetaart. Wederom met de combinatie van kastanje en chocolade ja, want die is goddelijk! De notige smaak van de kastanjes past perfect bij pure chocolade.

De kastanjepuree is heerlijk zacht en doordat je de chocolade-kastanjetaart verder maakt met gesmolten boter en chocolade, wordt de taart na het opstijven heerlijk ‘fudgy’. Zalig!

Maar, omdat ik alleen chocolade en kastanje nog een beetje simpel vond, besloot ik om een lekkere saus bij deze taart te maken: een salted caramelsaus. Die maakt de taart nog machtiger, maar ook nog lekkerder!

Kastanjepuree, waar koop je dat eigenlijk?

Ik kocht het bij de Albert Heijn maar volgens mij is het alleen rond de feestdagen daar te koop. Er zijn ook webwinkels die kastanjepuree (ook wel bekend onder de naam crème de marrons) verkopen. Het merk Faugier is volgens mij het meest bekend. Ik ben trouwens ook fan van wildplukken en de kastanjepuree kun je ook zelf maken met zelfgeraapte tamme kastanjes. Hoe je van die stekelige kastanjes zelf kastanjepuree kunt maken, lees je hier.

Goed: nu door naar het recept voor deze kastanje-chocoladetaart!

Recept chocolade-kastanjetaart

Voor ca 12 personen

  • 250 gr kastanjepuree
  • 80 gr roomboter
  • 150 gr pure chocolade
  • Een paar eetlepels salted caramelsaus

Zo maak je de kastanje-chocoladetaart

  • Doe de kastanjepuree en de roomboter in een pannetje.
  • Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan het pannetje. Zet het mengsel op een zacht vuurtje en roer regelmatig, tot de chocolade is gesmolten.
  • Mochten er nog wat stukjes in het beslag zitten van de kastanjepuree, dan kun je het beslag nog eventjes doorkloppen met de mixer zodat het mooi glad is.
  • Bekleed een boterkoekvorm of een kleine bakvorm met bakpapier en giet het chocolade-kastanje beslag in de vorm.
  • Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven, de taart wordt er alleen maar lekkerder op als je hem een dag of twee dagen van tevoren maakt trouwens!
  • Maak in de tussentijd de salted caramelsaus, zodat deze klaar is wanneer de taart is opgesteven. Het recept vind je hier.
  • Snijd de taart in stukjes (dit taartje is klein, maar heel machtig. Snijd er dan ook kleine puntjes van) en garneer de stukjes chocolade-kastanjetaart met de salted caramelsaus.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

4 Comments

  • Reply ohladybake

    zag deze passeren op instagram en meteen verlekkerd!
    zie er enorm zalig lekker uit…

    14 februari 2018 at 11:39
    • Reply Sandra

      Wat een mooi compliment, dankjewel!

      18 februari 2018 at 17:06
  • Reply Lianne

    Ik heb nog een pot kastanjepasta staan, ooit eens gekocht bij de Lidl, ik denk dat ik dit taartje eens maak, maar dan met die pasta. Want deze taart ziet er goed uit! :D

    14 februari 2018 at 07:50
    • Reply Sandra

      Oh wat leuk, doen!!! Laat je het me weten als je hem hebt gemaakt?

      18 februari 2018 at 17:06

    Reactie achterlaten