Menu
zoet

Chocolade-kastanjetaart met salted caramel

Kastanjetaart met chocolade en salted caramel

Vlak voor de feestdagen zag ik in de supermarkt een blikje kastanjepuree (crème de marrons) staan. Met de helft van het blikje maakte ik een chocolade-kastanjemousse, en met de andere helft maakte ik deze chocolade-kastanjetaart. Wederom met de combinatie van kastanje en chocolade ja, want die is goddelijk! De notige smaak van de kastanjes past perfect bij pure chocolade.

Fudgetaart zonder bloem

De kastanjepuree is heerlijk zacht en doordat je de chocolade-kastanjetaart verder maakt met gesmolten boter en chocolade en geen bloem gebruikt, wordt de taart na het opstijven heerlijk ‘fudgy’. Zalig!

Chocoladetaart met salted caramel

Maar, omdat ik alleen chocolade en kastanje nog een beetje simpel vond, besloot ik om een lekkere saus bij deze taart te maken: een salted caramelsaus. Die maakt de taart nog machtiger, maar ook nog lekkerder!

Kastanjepuree, waar koop je dat eigenlijk?

Ik kocht het bij de Albert Heijn maar volgens mij is het alleen rond de feestdagen daar te koop. Er zijn ook webwinkels die kastanjepuree (ook wel bekend onder de naam crème de marrons) verkopen. Het merk Faugier is volgens mij het meest bekend.

Zelf kastanjepuree maken

Ik ben trouwens ook fan van wildplukken en de kastanjepuree kun je ook zelf maken met zelfgeraapte tamme kastanjes. Hoe je van die stekelige kastanjes zelf kastanjepuree kunt maken, lees je hier.

Goed: nu door naar het recept voor deze kastanje-chocoladetaart!

Chocolade-kastanjetaart met salted caramel

5 from 2 stemmen
Gang: TaartKeuken: FeestelijkNiveau: Eenvoudig
Voor

12

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

144

kcal
Opstijven

4

uur

Met een blikje kastanjepuree en slechts drie andere ingrediënten maak je snel deze rijke, fudgy taart met kastanje en chocolade.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 250 gr 250 kastanjepuree

  • 80 gr 80 roomboter

  • 150 gr 150 pure chocolade

  • enkele el enkele salted caramelsaus

Bereiding

  • Doe de kastanjepuree en de roomboter in een pannetje. Breek de chocolade in stukken en voeg toe aan het pannetje. Zet het mengsel op een zacht vuurtje en roer regelmatig, tot de chocolade is gesmolten.
  • Mochten er nog wat stukjes in het beslag zitten van de kastanjepuree, dan kun je het beslag nog eventjes doorkloppen met de mixer zodat het mooi glad is.
  • Bekleed een boterkoekvorm of een kleine bakvorm met bakpapier en giet het chocolade-kastanje beslag in de vorm.
  • Zet de taart minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven, de taart wordt er alleen maar lekkerder op als je hem een dag of twee dagen van tevoren maakt trouwens!
    Maak in de tussentijd de salted caramelsaus, zodat deze klaar is wanneer de taart is opgesteven. Het recept vind je hier.
  • Snijd de taart in stukjes (dit taartje is klein, maar heel machtig. Snijd er dan ook kleine puntjes van) en garneer de stukjes chocolade-kastanjetaart met de salted caramelsaus.

Opmerkingen

  • Bewaar de kastanjetaart in de koelkast zonder de saus als topping, dan blijft hij een paar dagen goed.
Recept kastanjetaart

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

6 Reacties

  • Manon
    20 december 2022 at 19:54

    Ik heb ‘m ondertussen 2x gemaakt zonder de caramelsaus. Hij is echt hemels zo lekker. En eenvoudig te maken. Met de komende feestdagen wordt dit het toetje, smullen maar.

    Reply
    • Sandra
      21 december 2022 at 20:00

      Wat superleuk om te horen Manon, dankjewel voor je reactie! Ik wens je heel fijne feestdagen toe!

      Reply
  • ohladybake
    14 februari 2018 at 11:39

    zag deze passeren op instagram en meteen verlekkerd!
    zie er enorm zalig lekker uit…

    Reply
    • Sandra
      18 februari 2018 at 17:06

      Wat een mooi compliment, dankjewel!

      Reply
  • Lianne
    14 februari 2018 at 07:50

    Ik heb nog een pot kastanjepasta staan, ooit eens gekocht bij de Lidl, ik denk dat ik dit taartje eens maak, maar dan met die pasta. Want deze taart ziet er goed uit! :D

    Reply
    • Sandra
      18 februari 2018 at 17:06

      Oh wat leuk, doen!!! Laat je het me weten als je hem hebt gemaakt?

      Reply

Laat een reactie achter