Begin met het invetten van de tulbandvorm, dat luistert nogal nauw dus neem hier goed de tijd voor. Je kunt de vorm het beste invetten met zachte boter en die goed verdelen met een rond, . Bestrooi de vorm daarna met wat kristalsuiker en klop het teveel aan suiker eraf.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de boter en suiker in een kom en mix deze in 5 minuten luchtig. Klop daarna één voor één de eieren erdoor.
Zeef het bakmeel en de cacao in een andere kom en roer het zout erdoor. Voeg dit beetje bij beetje bij het boter-suiker mengsel en roer tot alles goed is opgenomen en je een egaal, bruin beslag hebt.
Roer daarna voorzichtig de chocolate chips door het beslag en giet het beslag in de tulbandvorm. Bak de chocoladetulband in 60 minuten gaar en laat helemaal afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Als de tulband is afgekoeld, is het tijd om het glazuur te maken. Doe de chocolade en boter in een glazen kom en verwarm deze au bain marie (dus bovenop een pan heet water). Roer tot de chocolade gesmolten is en roer de oploskoffie erdoor. Proef even (voorzichtig: heet!) en voeg eventueel nog meer koffie toe als je een sterkere koffiesmaak aan het glazuur wilt.
Laat het glazuur een beetje afkoelen zodat het ietsje dikker wordt en giet het daarna over de chocoladetulband heen. Versier eventueel nog met sprinkles.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.