Chocoladetulband met koffieglazuur. Klinkt dat goed of klinkt dat goed? Ik kan je vertellen: deze tulband met chocolade en koffie smaakt net zo lekker als hij eruit ziet! Een luchtige, smakelijke chocoladecake (met extra chocolate chips door het beslag!) en daarover een rijke laag glazuur van pure chocolade & koffie. Echt een traktatie voor bij een kop koffie.
Kerstcake
Ik vind hem trouwens ook prima passen bij Kerst, zeker met van die feestelijke sprinkles erover!


Chocoladecake in tulbandvorm
Ik noem deze chocoladetulband een tulband omdat ik deze in een tulbandvorm heb gebakken, maar eigenlijk is het een recept voor chocoladecake. Bij een tulband denk ik vaak aan zo’n superluchtig, Moskovisch gebak maar dat is dit dus niet! Even om de verwachtingen goed te scheppen :-) Dit is dus een meer stevig gebak, echt een cake. Maar lekker dat hij is!


Tulbandvorm
Voor het maken van deze chocoladetulband heb je uiteraard een tulbandvorm nodig. Zelf heb ik de mijne in de kringloopwinkel gescoord, maar daar moet je maar net tegenaan lopen!
Online zijn er natuurlijk ook voldoende te koop. Die van Nordic Ware vind ik de mooiste en ze zijn van prachtige kwaliteit (maar niet goedkoop).


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


2 Reacties
Demi | StudioKOOK.nl
22 december 2021 at 16:29Chocolade en koffie, zo lekker! Dit baksel past helemaal bij mij!
Sandra
22 december 2021 at 17:59Wat een goede combi blijft dat toch hè!