Het ultieme verwenontbijt: cinnamon rolls! Deze kaneelbroodjes zijn waanzinnig fluffy van binnen en zijn gevuld met een zalige vulling van kaneelsuiker met kardemom.
Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist in het kuiltje.
Verwarm de volle melk in de magnetron, giet in het kuiltje en laat enkele minuten staan. Kneed vervolgens alles goed door tot een mooi deeg en vorm er een rechthoek van. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 1,5 uur in de koelkast.
Leg de boter tussen twee vellen bakpapier en rol met behulp van een deegroller uit tot een rechthoek van 30x20 cm. Leg de boter minimaal een kwartier in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 45x20 cm. Leg de boter erop en vouw het deeg dubbel. Draai het deeg een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek van 45x20 cm en vouw weer dubbel. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 45 minuten in de koelkast. Herhaal dit proces nog een keer.
Rol de deeglap uit tot een rechthoek van 50x30 cm. Meng de kardemom en kaneel met de suiker en zet apart. Smelt de boter en vet de muffinvorm hier lichtjes mee in. Gebruik de rest van de boter om het deeg mee in te smeren en bestrooi met de kardemom-kaneelsuiker. Rol het deeg voorzichtig op maar wel zo strak mogelijk. Snijd de randjes er ruim af (niet weggooien, deze kun je prima apart meebakken straks) en snijd uit de rest van de rol 12 stukken en doe deze in de muffinvorm. Dek losjes af met een theedoek en laat buiten de koelkast een uur rijzen.
Zet de cinnamon rolls nu minimaal 30 minuten, of een hele nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de cinnamon rolls in een half uurtje af. Draai halverwege de bakplaat om. Worden ze te bruin? Dek de broodjes dan af met aluminiumfolie.
Maak ondertussen de frosting door wat water door de poedersuiker te roeren. Begin met een klein beetje water en voeg steeds een beetje toe tot je de gewenste dikte hebt. Het moet dun genoeg zijn om het glazuur mooi uit te kunnen gieten over de cinnamon rolls. Laat de kaneelbroodjes ietsje afkoelen als ze uit de oven komen en giet de frosting erover. Val meteen aan, want vers uit de oven zijn ze het lekkerste!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.