Cinnamon rolls maken is best even een werkje, dat geef ik meteen toe. Maar jongens jongens, wat is het de moeite waard zeg! Het fijne is wel dat je de cinnamon rolls al een dag van tevoren klaar kunt maken. Op je (hopelijk) vrije zaterdag maak je de kaneelbroodjes al helemaal af, hoef je ze op zondagochtend alleen nog maar af te bakken. Met deze hoeveelheden maak je 12 broodjes, een lekker ruime hoeveelheid dus. De kaneelbroodjes zijn zó al heel lekker, maar je kunt er ook een frosting bij maken. Deze keer hield ik het heel simpel met een eenvoudige frosting van poedersuiker en water, maar je kunt ook een creamcheese-frosting maken als je écht los wilt gaan.
Cinnamon rolls met kardemom
Ik maakte overigens al eens eerder kaneelbroodjes voor mijn blog, maar ik kwam dit recept tegen in Jamie’s magazine en het klonk zó lekker dat ik ook deze variant eens wilde uitproberen. In deze variant maak je de broodjes namelijk niet alleen op smaak met kaneel, maar ook met kardemom. Nu is kardemom een van mijn favoriete specerijen, dus je begrijpt: dit recept moest ik proberen! Met een paar aanpassingen kwam onderstaand recept voor cinnamon rolls met een simpel glazuur van poedersuiker tot stand.


Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
Nog geen reacties