Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm of tulbandvorm in met gesmolten boter.
Doe de suiker en de eieren in een kom en mix deze tot ze luchtig zijn.
Voeg de zonnebloemolie, de yoghurt, de eieren, de rasp van de citroen toe en het sap van de helft van de citroen toe, en mix alles goed door elkaar.
Doe het bakmeel en het zout erbij en mix nu kort tot een mooi beslag. Mix niet te lang. Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de tulband cake ca 50 minuten tot deze gaar is. Laat de cake volledig afkoelen.
Maak nu het citroen glazuur door de poedersuiker te mengen met citroensap en vervolgens te verdunnen met extra citroensap tot je de gewenste dikte hebt. Voor het mooiste resultaat moet het glazuur heel langzaam van een lepel druipen.
Giet het citroen glazuur over de afgekoelde citroen tulband. Laat het glazuur opstijven en de cake is klaar om te serveren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.