Zelf tulband maken blijkt dus helemaal niet moeilijk! Het recept is eigenlijk hetzelfde als het recept voor cake, dus dat is erg makkelijk. Door de toevoeging van het citroenglazuur is deze tulband waarschijnlijk geschikter als tussendoortje bij de thee, maar ik hou je zeker niet tegen als je deze bij het ontbijt wilt serveren hoor ;-) Let wel op: dit is geen Moskovische tulband zoals je ze wel in de winkel vindt. Je weet wel, zo’n hele zachte die bij het snijden al bijna uit elkaar valt. Deze tulband is wat steviger en lijkt qua structuur meer op een cake. Heel lekker en dat citroenglazuur, dat eet je je vingers haast bij op!
Tulband recept van Anja
Het maken van een tulband stond al héél lang op mijn wensenlijstje. Deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap (waarbij je een recept van een ander blog namaakt) en ik werd gekoppeld aan Anja’s Food Blog. Anja blogt al een tijd dus het aantal recepten waaruit ik kon kiezen was overweldigend, en ze maakt nog de heerlijkste dingen ook. Keuzestress! Mijn oog viel echter al snel op haar recept voor tulband cake.
Ik besloot deze na te maken omdat ik dit al zolang zelf wilde maken en mijn tulbandvorm al een tijdje stond weg te stoffen in mijn kast – afgezien van deze kwarkbol tulband had ik hem nog nooit gebruikt. Aan het basisrecept voor tulband veranderde ik erg weinig, maar ik voegde wel een lekker citroenglazuur toe. Uit dit tulband-recept haal je zeker 12 plakjes, maar als je ze wat dunner snijdt nog wel meer.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties