Haal de coquilles een kwartier voor je ze gaat bakken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dep ze goed droog met keukenpapier.
Bak de plakken ham in een koekenpan aan beide kanten krokant in een droge koekenpan, laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de prei in dunne halve ringen.
Verwarm de kruidenboter in een koekenpan en bak de coquilles met de prei op middelhoog vuur ca 3-5 minuten. Draai de coquilles halverwege om.
Serveer de coquilles met de 'saus' waarin je ze hebt gebakken, en garneer met stukjes krokante ham en wat ringetjes van het groene gedeelte van de bosui.
Video
Notities
De coquilles moet je vers eten en niet te lang bakken, je kunt dit gerecht dan ook niet vooraf voorbereiden. De krokante parmaham kun je wel al eerder op de dag maken. Bewaar in een luchtdichte doos tot gebruik.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.