Menu
voorgerechten

Coquilles met parmaham en bosui

Coquilles met parmaham en bosui

Ik durf het haast niet toe te geven, maar ik had nog nooit coquilles gegeten! Nu rond Kerstmis liggen ze echter zelfs in de supermarkt, dus is er geen ontkomen meer aan, we gaan het proberen! Ik maakte de coquilles klaar met parmaham, bosui en kruidenboter, echt een topcombinatie. Een erg leuk gerechtje om als voorgerecht of amuse te serveren tijdens een etentje, bij voorkeur in zo’n mooie schelp natuurlijk!

Wat zijn coquilles?

De coquille wordt ook wel Sint-Jakobsschelp genoemd. Het zijn schelpdieren (coquille betekent ‘schelp’ in het Frans) en het wordt gezien als een delicatesse.

Dat is niet zo gek! Het vlees van dit schelpdier is zacht en een beetje zoetig. Het smelt haast op je tong. Echt heerlijk.

Kerst voorgerecht

In combinatie met de krokante parmaham en een beetje pit van de bosui, heb je een heerlijk en luxe voorgerecht. Zelf serveerde ik het tijdens de feestdagen. Bekijk hier al mijn Kerst recepten.

Coquilles met parmaham en bosui

4 from 3 stemmen
Gang: VoorgerechtKeuken: KerstNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorie├źn

289

kcal

Een bijzonder voorgerecht: coquilles met kruidenboter, ham en bosui.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingredi├źnten

  • 12 12 coquilles

  • 3 3 bosuitjes

  • 2 plakken 2 parmaham

  • 2 el 2 kruidenboter

Bereiding

  • Snijd de ham in reepjes en de bosui in ringen.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles met de prei ca 2-3 minuten.
    Voeg de ham toe en roerbak nog een minuut verder.
  • Laat ten laatste de kruidenboter smelten in de pan en serveer de coquilles direct. Giet de de kruidenboter, ham en bosui over de coquilles.

Opmerkingen

  • De coquilles moet je vers eten en niet te lang bakken, je kunt dit gerecht dan ook niet vooraf voorbereiden.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

3 Reacties

  • Edith
    2 december 2019 at 09:08

    Ik neem aan dat de coquilles nog even gebakken moeten worden? In de kruidendokter?

    Reply
    • Edith
      2 december 2019 at 09:10

      Heb te snel gelezen, sorry, het staat gewoon in het recept

      Reply
      • Sandra
        2 december 2019 at 12:37

        Super! Ik hoop dat je het lekker vindt :-)

        Reply

Laat een reactie achter