voorgerechten

Coquilles met parmaham en bosui

Coquilles met parmaham en bosui

Ik durf het haast niet toe te geven, maar ik had nog nooit coquilles gegeten! Nu rond Kerstmis liggen ze echter zelfs in de supermarkt, dus is er geen ontkomen meer aan, we gaan het proberen! Ik maakte de coquilles klaar met parmaham, bosui en kruidenboter, echt een topcombinatie. Een erg leuk gerechtje om als voorgerecht of amuse te serveren tijdens een etentje, bij voorkeur in zo’n mooie schelp natuurlijk!

Recept coquilles met parmaham

(voor 4 personen)

  • 12 coquilles
  • 3 bosuitjes
  • 2 plakken parmaham
  • 2 flinke el kruidenboter
  • olijfolie

Zo maak je de coquilles

  • Snijd de ham in reepjes en de bosui in ringen.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles met de prei ca 2-3 minuten.
  • Voeg de ham toe en roerbak nog een minuut verder.
  • Laat ten laatste de kruidenboter smelten in de pan en serveer de coquilles direct.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten