Ik durf het haast niet toe te geven, maar ik had nog nooit coquilles gegeten! Nu rond Kerstmis liggen ze echter zelfs in de supermarkt, dus is er geen ontkomen meer aan, we gaan het proberen! Ik maakte de coquilles klaar met parmaham, bosui en kruidenboter, echt een topcombinatie. Een erg leuk gerechtje om als voorgerecht of amuse te serveren tijdens een etentje, bij voorkeur in zo’n mooie schelp natuurlijk!
Wat zijn coquilles?
De coquille wordt ook wel Sint-Jakobsschelp genoemd. Het zijn schelpdieren (coquille betekent ‘schelp’ in het Frans) en het wordt gezien als een delicatesse.
Dat is niet zo gek! Het vlees van dit schelpdier is zacht en een beetje zoetig. Het smelt haast op je tong. Echt heerlijk.
Kerst voorgerecht
In combinatie met de krokante parmaham en een beetje pit van de bosui, heb je een heerlijk en luxe voorgerecht. Zelf serveerde ik het tijdens de feestdagen. Bekijk hier al mijn Kerst recepten.

Coquilles met parmaham en bosui
Ingrediƫnten
- 12 coquilles
- 3 bosuitjes
- 2 plakken parmaham
- 2 el kruidenboter
Zo maak je het
- Snijd de ham in reepjes en de bosui in ringen.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles met de prei ca 2-3 minuten. Voeg de ham toe en roerbak nog een minuut verder.
- Laat ten laatste de kruidenboter smelten in de pan en serveer de coquilles direct. Giet de de kruidenboter, ham en bosui over de coquilles.
3 Reacties
Edith
2 december 2019 at 09:08Ik neem aan dat de coquilles nog even gebakken moeten worden? In de kruidendokter?
Edith
2 december 2019 at 09:10Heb te snel gelezen, sorry, het staat gewoon in het recept
Sandra
2 december 2019 at 12:37Super! Ik hoop dat je het lekker vindt :-)