Laat de cottage cheese eventueel eerst uitlekken als deze heel vochtig is. Je krijgt gladdere pannenkoeken als je de cottage cheese met het ei in een blender doet, maar dit hoeft niet. Anders doe je de hüttenkäse gewoon in een kom en klop je dit los met het ei, de suiker, de vanille en het zout.
Voeg de bakpoeder toe en 75 gram bloem. Roer goed door. Is het beslag nog te nat, voeg dan nog wat bloem toe, net zolang tot het beslag droog genoeg is (je moet er straks met je handen pannenkoeken van kunnen vormen, dus het mag niet té vochtig zijn, maar je wilt ook geen gortdroge pannenkoeken!)
Laat het beslag tien minuutjes rusten en maak ondertussen de frambozencoulis. Doe hiervoor de frambozen met de suiker in een pannetje en laat een minuut of vijf zachtjes koken. Roer goed, als het goed is zijn de frambozen nu 'weggesmolten' en heb je een mooie saus vol frambozenpitjes. Je kunt de coulis eventueel zeven, maar zelf vind ik dat niet nodig. Je hebt trouwens waarschijnlijk teveel coulis, maar deze kun je goed bewaren in de koelkast. Lekker voor in de yoghurt!
Bestrooi een bord ruim met bloem en zet een extra plat bord klaar met daarop een heel dun laagje bloem. Vorm met je handen nu steeds een pannenkoekje door ⅙ van het deeg vast te pakken en deze aan beide kanten in het bord met bloem te leggen. Als het goed is kun je nu voorzichtig een dik pannenkoekje vormen. Leg de cottage cheese pannenkoek op het dun-bebloemde bord en ga door tot je zes pannenkoeken hebt.
Verwarm wat olie in een ruime koekenpan en bak de cottage cheese pancakes aan beide kanten goudbruin. Roer de crème fraîche los met een beetje vanille-extract en serveer deze samen met de frambozencoulis bij de cottage cheese pancakes.
Notities
Geen zin om coulis te maken? Gebruik dan een lekkere jam!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.