1,5litergroenten- of kippenbouillon van goede kwaliteit
Parmezaanse kaas flakes
basilicum
pijnboompitten
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Allereerst snijd je de ui en knoflook fijn, en de courgette en aardappels in blokjes.
Bak de knoflook en de ui een paar minuten aan in wat olijfolie zodat de ui glazig wordt, en voeg daarna de blokjes courgette en aardappel toe. Bak deze kort mee en roer goed door.
Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
Rooster ondertussen een flinke hand pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruinen, maar niet verbranden.
Pureer de courgettesoep en breng op smaak met zout en peper, serveer met snippers Parmezaanse kaas, pijnboompitten en wat verse basilicum.
Video
Notities
De soep blijft een dag of drie goed in de koelkast, je kunt 'm ook heel goed in porties invriezen voor later.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.