1sinaasappel (rasp van de hele sinaasappel en sap van een halve sinaasappel)
Voor de frosting
50grboter
100grmon chou
25grmascarpone
175grpoedersuiker
Voor de topping
1handjegedroogde cranberries
1handjewitte chocolade (geschaafd)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Zorg dat voor je begint, alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed het bakblik met bakpapier, dit gaat het makkelijkste door het bakpapier te verfrommelen en daarna in de vorm weer uit te vouwen.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en doe het zout erbij.
Meng de boter met de suiker tot het mooi zacht is. Doe dit het liefste lang, zo'n 5 minuten. Daar wordt de cake luchtiger van.
Voeg de mascarpone toe en klop nogmaals goed door.
Klop nu één voor een de eieren, het sinaasappelrasp en het sinaasappelsap door het beslag.
Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe en blijf rustig mixen tot je een mooi beslag hebt.
Roer de verse cranberries voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cranberrycake in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake grotendeels afkoelen in de vorm, til hem eruit en laat dan volledig afkoelen op een rek.
Maak nu het glazuur: meng de boter, mascarpone en mon chou met de mixer glad en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Verdeel het glazuur over de cake.
Top het glazuur af met gedroogde cranberries en wat geraspte witte chocolade.
Notities
Bewaar de cake in een goed afsluitbare doos in de koelkast, dan blijft hij enkele dagen goed.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.