Kerst in een flesje, dat is deze prachtig rode, zoete cranberrylikeur. Maak hem extra lekker op smaak met sinaasappelschil. Let op: begin minimaal 2 dagen van te voren met dit recept!
Doe de suiker, water, cranberries en de sinaasappelschil in een pannetje en breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken, tot de cranberries goed uit elkaar gevallen zijn. Plet de cranberries zoveel mogelijk en laat het mengsel afkoelen. Je kunt er ook het sap van de sinaasappel nog bijdoen. Dit geeft een extra sinaasappelsmaak én je verdunt de likeur verder, waardoor je minder alcohol proeft.
Meng de wodka door het cranberry-mengsel en giet alles in een goed af te sluiten (weck)pot. Laat dit mengsel nu twee dagen op kamertemperatuur staan. Langer mag ook!
Giet het mengsel door een zeef in een grote kom. Plet de cranberries zoveel mogelijk zodat je zo min mogelijk van je cranberrylikeur verspilt. Giet het mengsel nu nog een keer door de zeef maar bekleed deze nu met een kaasdoek of schone theedoek om ook de laatste restjes schil eruit te filteren.
Giet de likeur vervolgens over in een brandschoon, goed afsluitbaar flesje. Dit is belangrijk, omdat een flesje dat niet schoon is, de smaak van je likeur kan aantasten. Bewaar de cranberrylikeur in de koelkast, dan blijft hij wel een half jaar goed.
Notities
Je kunt ook de schil van een halve citroen of limoen gebruiken, als je dat lekkerder vindt. Maar ik vind sinaasappel beter passen bij Kerst!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.