Pureer de frambozen met behulp van een staafmixer.
Pers de citroen uit. Doe het citroensap samen met de boter in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje smelten.
Klop het ei los met de suiker en voeg dit mengsel beetje bij beetje, onder voortdurend kloppen met een garde, toe aan het botermengsel.
Voeg de gepureerde frambozen toe aan het botermengsel. Warm even mee en haal de pan van het vuur.
Druk de frambozencurd met behulp van een lepel door een zeef, in de gesteriliseerde weckpot. Op deze manier blijven de zaadjes van de frambozen achter en wordt je frambozen curd mooi glad.
Sluit de weckpot goed af en laat de curd volledig afkoelen. Bewaar de frambozencurd op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast)
Notities
Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig verdubbelen voor een grotere portie. Als je goed steriele potjes gebruikt, kun je de frambozencurd namelijk tot wel een jaar bewaren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.