zoet

Frambozencurd recept

Frambozencurd - lekker in de yoghurt

Frambozencurd? Yes! Van lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat je ook curd kunt maken van andere soorten fruit? Van sinaasappel bijvoorbeeld, van limoen, óf van frambozen dus! Voor dit recept maak ik gebruik van mijn recept voor lemoncurd, maar ik voeg naast citroen, ook frambozen toe. Die geven een prachtige kleur aan de curd én een lekkere frambozensmaak natuurlijk.

Frambozen curd

De curd kun je op allerlei manieren gebruiken. Hij is erg lekker bij scones natuurlijk, maar smeer ook eens een beetje tussen twee platte meringue koekjes. Ook is de frambozen curd erg lekker op pannenkoeken, met wat verse frambozen erbij. Bewaar de frambozencurd in een goed afsluitbare, steriele (weck)pot.

Zo steriliseer je de weckpot

Doe het weckpotje in een pan en vul de pan met water tot het potje helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook, laat vijf minuten doorkoken en zet de pot vervolgens te drogen op een schone theedoek.

Frambozencurd recept

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: OntbijtDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

6

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

148

kcal

Een lekkere variatie op de bekende lemoncurd: frambozencurd. Zalig als topping van pannenkoeken of toetjes en eenvoudig zelf te maken.

Ingrediënten

  • 125 gr frambozen

  • 1 citroen

  • 75 gr boter

  • 1 ei

  • 65 gr suiker

Bereiding FRAMBOZEN CURD

  • Pureer de frambozen met behulp van een staafmixer.
  • Pers de citroen uit. Doe het citroensap samen met de boter in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje smelten.
  • Klop het ei los met de suiker en voeg dit mengsel beetje bij beetje, onder voortdurend kloppen met een garde, toe aan het botermengsel.
  • Voeg de gepureerde frambozen toe aan het botermengsel. Warm even mee en haal de pan van het vuur.
  • Druk de frambozencurd met behulp van een lepel door een zeef, in de gesteriliseerde weckpot. Op deze manier blijven de zaadjes van de frambozen achter en wordt je frambozen curd mooi glad.
  • Sluit de weckpot goed af en laat de curd volledig afkoelen. Bewaar de frambozencurd op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast)

Opmerkingen

  • Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig verdubbelen voor een grotere portie. Als je goed steriele potjes gebruikt, kun je de frambozencurd namelijk tot wel een jaar bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Anne-Marie

    Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op lemoncurd en op frambozen!

    30 oktober 2017 at 17:53
  • Reactie achterlaten