Menu
zoet

Frambozencurd recept

Frambozencurd recept

Frambozencurd? Yes! Van lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat je ook curd kunt maken van andere soorten fruit? Van sinaasappel bijvoorbeeld, van limoen, óf van frambozen dus! Voor dit recept maak ik gebruik van mijn recept voor lemoncurd, maar ik voeg naast citroen, ook frambozen toe. Die geven een prachtige kleur aan de curd én een lekkere frambozensmaak natuurlijk.

Frambozen curd

De curd kun je op allerlei manieren gebruiken. Hij is erg lekker bij scones natuurlijk, maar smeer ook eens een beetje tussen twee platte meringue koekjes. Je kunt er ook een taart met aftoppen of het door een taart marmeren (bijvoorbeeld een kwarktaart).

Ook is de frambozen curd erg lekker op pannenkoeken, met wat verse frambozen erbij. Bewaar de frambozencurd in een goed afsluitbare, steriele (weck)pot.

curd met frambozen

Zo steriliseer je de weckpot

Doe het weckpotje in een pan en vul de pan met water tot het potje helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook, laat vijf minuten doorkoken en zet de pot vervolgens te drogen op een schone theedoek.

Op deze manier wordt het potje steriel schoon en blijft de curd lang houdbaar. Bewaar het mengsel in de koelkast.

Meer curd recepten

Ook heel lekker: mandarijnen curd en passievruchten curd!

Frambozencurd recept

Frambozencurd recept

Een lekkere variatie op de bekende lemoncurd: frambozencurd. Zalig als topping van pannenkoeken of toetjes en eenvoudig zelf te maken.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 125 gr frambozen
  • 1 citroen
  • 75 gr boter
  • 1 ei
  • 65 gr suiker

Zo maak je het

  • Pureer de frambozen met behulp van een staafmixer.
  • Pers de citroen uit. Doe het citroensap samen met de boter in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje smelten.
  • Klop het ei los met de suiker en voeg dit mengsel beetje bij beetje, onder voortdurend kloppen met een garde, toe aan het botermengsel.
  • Voeg de gepureerde frambozen toe aan het botermengsel. Warm even mee en haal de pan van het vuur.
  • Druk de frambozencurd met behulp van een lepel door een zeef, in de gesteriliseerde weckpot. Op deze manier blijven de zaadjes van de frambozen achter en wordt je frambozen curd mooi glad.
  • Sluit de weckpot goed af en laat de curd volledig afkoelen. Bewaar de frambozencurd op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast)

Notities

Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig verdubbelen voor een grotere portie. Als je goed steriele potjes gebruikt, kun je de frambozencurd namelijk tot wel een jaar bewaren.

Voedingswaarden

Calories: 148kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
zelf frambozencurd maken

1 Reactie

  • Anne-Marie
    30 oktober 2017 at 17:53

    Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op lemoncurd en op frambozen!

    Reply

Laat een reactie achter

Beoordeling recept