Frambozencurd? Yes! Van lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat je ook curd kunt maken van andere soorten fruit? Van sinaasappel bijvoorbeeld, van limoen, óf van frambozen dus! Voor dit recept maak ik gebruik van mijn recept voor lemoncurd, maar ik voeg naast citroen, ook frambozen toe. Die geven een prachtige kleur aan de curd én een lekkere frambozensmaak natuurlijk.
Frambozen curd
De curd kun je op allerlei manieren gebruiken. Hij is erg lekker bij scones natuurlijk, maar smeer ook eens een beetje tussen twee platte meringue koekjes. Je kunt er ook een taart met aftoppen of het door een taart marmeren (bijvoorbeeld een kwarktaart).
Ook is de frambozen curd erg lekker op pannenkoeken, met wat verse frambozen erbij. Bewaar de frambozencurd in een goed afsluitbare, steriele (weck)pot.


Zo steriliseer je de weckpot
Doe het weckpotje in een pan en vul de pan met water tot het potje helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook, laat vijf minuten doorkoken en zet de pot vervolgens te drogen op een schone theedoek.
Op deze manier wordt het potje steriel schoon en blijft de curd lang houdbaar. Bewaar het mengsel in de koelkast.
Meer curd recepten
Ook heel lekker: mandarijnen curd en passievruchten curd!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


1 Reactie
Anne-Marie
30 oktober 2017 at 17:53Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op lemoncurd en op frambozen!