Volg culi-sandra.nl op:
Frambozencurd - lekker in de yoghurt

Frambozencurd recept

Frambozencurd? Yes! Van lemoncurd heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat je ook curd kunt maken van andere soorten fruit? Van sinaasappel bijvoorbeeld, van limoen, óf van frambozen dus! Voor dit recept maak ik gebruik van mijn recept voor lemoncurd, maar ik voeg naast citroen, ook frambozen toe. Die geven een prachtige kleur aan de curd én een lekkere frambozensmaak natuurlijk.

Frambozen curd

De curd kun je op allerlei manieren gebruiken. Hij is erg lekker bij scones natuurlijk, maar smeer ook eens een beetje tussen twee platte meringue koekjes. Ook is de frambozen curd erg lekker op pannenkoeken, met wat verse frambozen erbij.

Recept frambozencurd

(voor ca 200 ml / 1 klein weckpotje) 
  • 125 gr frambozen
  • 1 citroen
  • 75 gr boter
  • 1 ei
  • 65 gr suiker
  • Extra nodig: goed afsluitbaar en steriel schoon (weck) potje

Tip: je kunt de hoeveelheden in het recept verdubbelen voor een grotere portie frambozen curd. Als je goed steriele potjes gebruikt, kun je de curd namelijk tot een jaar bewaren.

Zo steriliseer je de weckpot

Doe het weckpotje in een pan en vul de pan met water tot het potje helemaal onder water staat. Breng het water aan de kook, laat vijf minuten doorkoken en zet de pot vervolgens te drogen op een schone theedoek.

Zo maak je de frambozen curd:

  • Pureer de frambozen met behulp van een staafmixer
  • Pers de citroen uit. Doe het citroensap samen met de boter in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje smelten.
  • Klop het ei los met de suiker en voeg dit mengsel beetje bij beetje, onder voortdurend kloppen met een garde, toe aan het botermengsel.
  • Voeg de gepureerde frambozen toe aan het botermengsel. Warm even mee en haal de pan van het vuur.
  • Druk de frambozencurd met behulp van een lepel door een zeef, in de gesteriliseerde weckpot. Op deze manier blijven de zaadjes van de frambozen achter en wordt je frambozen curd mooi glad.
  • Sluit de weckpot goed af en laat de curd volledig afkoelen.
  • Bewaar de frambozencurd op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast)

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Anne-Marie

    Lijkt me heerlijk. Ik ben dol op lemoncurd en op frambozen!

    30 oktober 2017 at 17:53
  • Laat een reactie achter