Was de zoete aardappels en halveer ze in de lengte. Snijd ze nu in dunne repen. (ik schil de zoete aardappels niet, als je dit liever wel doet kan dat natuurlijk gewoon maar ik heb het idee dat de frietjes knapperiger worden mét schil).
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Droog de frietjes goed af en doe ze in een kom. Meng vier theelepels maizena door de friet, doe er wat olie bij en flink wat grof zeezout. Roer alles goed om en spreid de frietjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Probeer te zorgen dat de frietjes elkaar niet raken.
Bak de friet 30-35 minuten en schud ze elke tien minuten een keer goed om.
Meng een beetje srirachasaus door de mayonaise (hoe meer, hoe pittiger) en serveer deze bij de zoete aardappelfriet.
Notities
Sriracha-mayonaise over? Bewaar dit niet te lang want het wordt snel ranzig, het is wel lekker bij erg veel dingen! Tosti's, garnalen, op een clubsandwich...
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.