bijgerechten

Friet van zoete aardappel met sriracha mayonaise

Zoete aardappel friet

Frietjes, daar mag je me echt ‘s nachts voor wakker maken (hoewel mn zwager ons een keer midden in de nacht wakker maakte omdat hij kroketten had gehaald, ook heerlijk). Maar goed, ik dwaal af… Back to friet! Deze zoete aardappel frietjes zijn superlekker als bijgerecht en de iets pittige sriracha mayonaise maakt het helemaal af

Zoete aardappel, maar toch geen aardappel?

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zoete aardappel geen ‘echte’ aardappel maar een bataat, een knol. Groente dus! En wat voor een.. Zoete aardappelen zijn super gezond. Zo bevatten ze veel vitamine A, vitamine C, calcium, kalium en magnesium. Ook zitten ze vol antioxidanten en vezels. En extra fijn: in zoete aardappels zitten minder koolhydraten dan in gewone aardappels. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Kortom: reden genoeg om eens vaker zoete aardappels op tafel te zetten. Deze friet van zoete aardappel is super makkelijk te maken.

Friet van zoete aardappel met sriracha mayonaise

0 from 0 votes
Course: BijgerechtCuisine: SnackDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

398

kcal

Zoete aardappel frietjes uit de oven zijn makkelijk te maken en erg lekker! Serveer er een pittige srirachamayonaise bij.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen (niet al te groot)

  • 4 tl maizena

  • 1 el zonnebloemolie

  • 75 ml mayonaise

  • 1 el srirachasaus

Bereiding

  • Was de zoete aardappels en halveer ze in de lengte. Snijd ze nu in dunne repen. (ik schil de zoete aardappels niet, als je dit liever wel doet kan dat natuurlijk gewoon maar ik heb het idee dat de frietjes knapperiger worden mét schil).
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Droog de frietjes goed af en doe ze in een kom. Meng vier theelepels maizena door de friet, doe er wat olie bij en flink wat grof zeezout. Roer alles goed om en spreid de frietjes uit over een bakplaat. Probeer te zorgen dat de frietjes elkaar niet raken.
  • Bak de friet 30-35 minuten en schud ze elke tien minuten een keer goed om.
  • Meng een beetje srirachasaus door de mayonaise (hoe meer, hoe pittiger) en serveer deze bij de zoete aardappelfriet.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten