bijgerechten

Friet van zoete aardappel met sriracha mayonaise

Zoete aardappel friet

Frietjes, daar mag je me echt ‘s nachts voor wakker maken (hoewel mn zwager ons een keer midden in de nacht wakker maakte omdat hij kroketten had gemaakt, ook heerlijk). Maar goed, ik dwaal af… Back to friet! Deze zoete aardappel frietjes zijn superlekker als bijgerecht en de iets pittige sriracha mayonaise maakt het helemaal af

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zoete aardappel geen ‘echte’ aardappel maar een bataat, een knol. Groente dus! En wat voor een.. Zoete aardappelen zijn super gezond. Zo bevatten ze veel vitamine A, vitamine C, calcium, kalium en magnesium. Ook zitten ze vol antioxidanten en vezels. En extra fijn: in zoete aardappels zitten minder koolhydraten dan in gewone aardappels.

Daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Kortom: reden genoeg om eens vaker zoete aardappels op tafel te zetten. Deze friet van zoete aardappel is super makkelijk te maken.

Recept zoete aardappel friet

(voor 4 personen)

  • 4 zoete aardappelen
  • 4 tl maizena
  • olijfolie
  • peper & zeezout
  • Voor erbij: mayonaise en srirachasaus

Was de zoete aardappels en halveer ze in de lengte. Snijd ze nu in dunne repen. (ik schil de zoete aardappels niet, als je dit liever wel doet kan dat natuurlijk gewoon).

Leg ze bij voorkeur een half uurtje te weken in koud water. Op deze manier onttrek je zetmeel aan de aardappel, waardoor je friet knapperiger wordt.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Droog de frietjes goed af en doe ze in een kom. Meng vier theelepels maizena door de friet, doe er wat olijfolie bij en flink wat grof zeezout. Roer alles goed om en spreid de frietjes uit over een bakplaat. Probeer te zorgen dat de frietjes elkaar niet raken.

Bak de friet 30-35 minuten en schud ze halverwege een keer goed om.

Meng een beetje srirachasaus door de mayonaise (hoe meer, hoe pittiger) en serveer deze bij de zoete aardappelfriet.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten