Frietjes, daar mag je me echt ‘s nachts voor wakker maken (hoewel mn zwager ons een keer midden in de nacht wakker maakte omdat hij kroketten had gehaald, ook heerlijk). Maar goed, ik dwaal af… Back to friet! Deze zoete aardappel frietjes zijn superlekker als bijgerecht en de iets pittige sriracha mayonaise maakt het helemaal af
Zoete aardappel, maar toch geen aardappel?


Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zoete aardappel geen ‘echte’ aardappel maar een bataat, een knol. Groente dus! En wat voor een.. Zoete aardappelen zijn super gezond. Zo bevatten ze veel vitamine A, vitamine C, calcium, kalium en magnesium. Ook zitten ze vol antioxidanten en vezels. En extra fijn: in zoete aardappels zitten minder koolhydraten dan in gewone aardappels. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Kortom: reden genoeg om eens vaker zoete aardappels op tafel te zetten. Deze friet van zoete aardappel is super makkelijk te maken.
Zoete aardappel friet uit de oven
Je bakt de zoete aardappel friet in de oven, hierdoor worden ze uiteraard niet zo knapperig als ‘echte’ frietjes uit de frituur. Maar ze zijn evengoed heerlijk! En door ze zo droog mogelijk te deppen en ze licht door de maïzena te wentelen, zorg je ervoor dat ze zo knapperig mogelijk worden. Zelf snijd ik de zoete aardappel frietjes ook altijd vrij dun, dat helpt ook om ze wat knapperiger te krijgen.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties