Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele bietjes en snijd ze in dunne plakjes of kleine blokjes. Doe ze in een ovenschaal.
Rasp de mandarijnen boven de bietjes. Halveer ze en knijp het sap uit over de plakjes gele biet.
Voeg de honing toe, de blaadjes van de takjes tijm en breng op smaak met peper en zout.
Schud alles goed door elkaar en bak de gele bietjes in ongeveer 30 minuten gaar. Houdt de bietjes in de gaten, als ze een beetje te bruin beginnen te worden, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.
Notities
Je kunt de bietjes al eerder op de dag klaarmaken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.