Was de rabarber en snijd de stelen in schuine stukken van ongeveer 6 centimeter lang.
Pers de sinaasappel uit en doe het sap in een pan. Leg de stelen rabarber op de bodem van de pan. De pan moet ruim genoeg zijn om alle stukken op de bodem te kunnen leggen, en ze moeten ook wat tussenruimte hebben.
Strooi de suiker over de rabarber en stoof de rabarber nu op een zacht vuurtje gaar met het deksel half op de pan.
Wals de pan af en toe voorzichtig rond, maar schud of roer absoluut niet. Na ongeveer 10 tot 15 minuten is de rabarber lekker zacht (prik er even in met een vork zodat je weet dat de rabarber goed gaar is). Til de stukken er voorzichtig uit met een klein vorkje.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.