Doe de gnocchi in een koekenpan met wat olie en bak ze tot ze een kleurtje krijgen. Schud ze regelmatig even om.
Snijd ondertussen de chorizo in stukjes en snijd de knoflook en de ui fijn. Bak dit mengsel een paar minuten zachtjes, zodat het vet uit de chorizo loopt en de uien glazig zijn gebakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat een minuut of drie bakken.
Doe vervolgens de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en paprikapoeder erbij, en breng de saus op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Laat dit vijf minuten pruttelen en roer dan de gnocchi erdoor.
Doe het mengsel in een ovenschaal, snijd de mozzarella in plakken en beleg de gnocchi ovenschotel ermee. Bestrooi met nog wat extra Italiaanse kruiden en bak de ovenschotel met gnocchi 10 minuten, zodat de kaas mooi smelt.
Video
Notities
Als je nog wat restjes groenten of kaas in huis hebt kun je die hier prima in verwerken. Denk aan een restje paprika of broccoli, of wat blauwe kaas.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.