Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en pof ze in de magnetron gaar. Dit duurt een minuut of 5-6. Prik de zoete aardappels in met een vork om te checken of ze gaar zijn, en laat ze goed afkoelen. Daarna kun je ze makkelijk pellen. Heb je geen magnetron? Dan kun je de aardappels ook roosteren in de oven (ca 45 minuten op 200 graden) of snijd ze in kleine blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar. Laat de aardappel zo goed mogelijk uitstomen.
Prak de zoete aardappels zo fijn mogelijk en laat ze daarna volledig afkoelen in de koelkast.
Breng de zoete aardappel op smaak met peper en zout. Meng daarna vlug de bloem erdoor met een spatel, probeer niet teveel te kneden want dan kneed je de bloem er helemaal in en heb je waarschijnlijk meer bloem nodig, daar worden de gnocchi wat zwaarder van. Het deeg moet niet plakkerig meer zijn, en je moet er een bal van kunnen vormen, maar die hoeft niet heel stevig te zijn. Het kan zijn dat je iets meer of minder bloem nodig hebt dan de aangegeven hoeveelheid.
Rol nu vier 'worstjes' van het deeg en snijd de worstjes in stukjes van ongeveer een centimeter lang. Rol er overheen met je vork zodat je een mooi reliëfje in de zoete aardappel gnocchi krijgt. Zet de kussentjes op een bebloemd bord in de koelkast tot gebruik.
Maak ondertussen de saus. Snijd hiervoor de knoflook en de ui fijn en snijdt de chorizo in kleine stukjes. Bak dit in een koekenpan (zonder extra olie) een paar minuten aan.
Voeg daarna de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en de cayennepeper toe. Laat de saus op een zacht vuurtje een kwartier pruttelen.
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi met ongeveer tien stuks tegelijk gaar. Ze zijn klaar als ze naar boven komen drijven.
Je kunt de gnocchi nu desgewenst nog een paar minuutjes aanbakken in een koekenpan met wat olie, dan krijgen ze een knapperige buitenkant en dat is heel lekker!
Serveer de zoete aardappel gnocchi met de saus.
Video
Notities
Gnocchi kun je - ongekookt - invriezen dus maak gerust een dubbele portie van dit recept. Om de zoete aardappelgnocchi in te vriezen bestrooi je ze lichtjes met bloem en vries je ze in op een bord (zorg dat ze elkaar niet raken). Als ze bevroren zijn kun je de gnocchi overdoen in een diepvriesdoos.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.