Snijd de uien in ringen of kleine partjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie, peper en wat zout over. Hussel alles goed door elkaar zodat alles bedekt is met een filmpje olie.
Bak de uien 15 minuten in een oven van 200 graden. Meng intussen de eieren met de room/melk. Breng op smaak met peper, zout en de tijm. Giet dit mengsel over de uien en bestrooi met flink wat geraspte kaas.
Zet de rode uien gratin terug in de oven en bak nog zo'n 20 minuten tot het eimengsel mooi gestold, en de kaas goudbruin is.
Notities
Je kunt de gratin al vooraf klaarmaken en voor het serveren even opwarmen in de oven.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.