Begin met het deeg, dit kan je eventueel ook al een dag van tevoren doen. Meng de bloem met het zout en meng de boter er vlug door met je vingers. Het deeg zal nu nog niet binden maar een beetje kruimelig zijn.
Voeg een beetje van het koude water toe en kneed het deeg goed door. Blijf water toevoegen en kneden tot je een mooie, samenhangende bal deeg in je handen hebt. Je hebt waarschijnlijk niet al het water nodig. Maak een platte schijf van het deeg en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling. Snijd hiervoor de uien in halve ringen en doe deze in een koekenpan met de suiker, balsamico-azijn, het water, de tijm en wat peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten stoven en laat het mengsel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het zo dik is dat je het nog wel kunt omvouwen (iets minder dan een halve centimeter dikte). Het hoeft er absoluut niet netjes uit te zien.
Verdeel de rode ui over het deeg maar laat een centimeter of 2-3 aan de randen vrij. Vouw het deeg nu langs de randen deels over de uienvulling heen, zoals je op de foto ook ziet.
Klop het ei los en besmeer de randen van de hartige galette ermee.
Snijd plakjes van de geitenkaas en beleg de hartige galette ermee. Bak de uiengalette 40 minuten op 180 graden.
Notities
Je kunt het deeg al van te voren maken en ongebakken invriezen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.