2elhoning (vervang door maple syrup voor een geheel vegan recept)
0,5tlsteranijs
0,5tlgemberpoeder
zout en witte peper
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de pompoen, verwijder de pitten en schil beide helften. Dit gaat het makkelijkste met een dunschiller.
Leg de pompoenhelften met de ronde kant boven neer, en snijd ze nu voorzichtig om de paar millimeter in. Het is belangrijk dat je niet helemaal tot beneden doorsnijdt, zodat de hasselback pompoen aan de onderkant wel één geheel blijft. Een bekende truc hiervoor is om aan beide zijden van de pompoen een pollepel neer te leggen, dan snijdt je nooit tot beneden door.
Maak een dressing van de maple syrup, honing, steranijs, gemberpoeder en wat peper en zout en verdeel ongeveer de helft van de dressing met een kwastje over de pompoenhelften. Steek daarna de blaadjes laurier in de inkepingen van de pompoen.
Bak de pompoen tot hij gaar is (als je er met een mes in kunt steken en hij voelt zacht aan, is hij klaar. Ik raad je aan om na een half uur even te checken of de pompoen al gaar is (als je er met een mes goed in kunt steken is hij klaar), en daarna elke 10 minuten even blijven checken.
Bestrijk de hasselback pompoen als hij uit de oven komt, met de rest van de dressing.
Notities
Liever vegan? Gebruik wat extra maple syrup in plaats van honing.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.