Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Heb je geen bakblik in bovenstaande maten, gebruik dan gewoon je ovenplaat en smeer straks de meringue uit tot ongeveer deze afmetingen.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan onder regelmatig schudden. Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze fijn.
Klop om de meringue te maken de eiwitten met de mixer. Let op: zorg dat de kom waarin je de eiwitten klopt, brandschoon is. Als de meringue stijf genoeg is (doe daarvoor , blijf je schoon dan is het ok!) mix je eetlepel voor eetlepel de suiker toe tot de helft van de suiker op is. Spatel de rest van de suiker voorzichtig door de eiwitten en bekleed het bakblik met de meringue.
Bestrooi de meringue met 75 gram van de hazelnoten en bak de meringue 15-20 minuten tot hij mooi goudbruin is.
Leg het tweede vel bakpapier op de meringue en dek voorzichtig af met een grote plank (niet de meringue pletten! Dit is alleen bedoeld om de laag om te kunnen draaien) Draai nu de bakplaat om, haal het bovenste vel bakpapier eraf en laat de schuimlaag volledig afkoelen.
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Klop de Nutella los met wat van de slagroom en roer deze voorzichtig door de slagroom. Tip: roer niet te lang, zodat er een mooi marmer-effect ontstaat.
Besmeer de meringue met de chocoladeroom en bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten. Rasp de pure chocolade over de room en rol nu de meringue-rol voorzichtig op. Het gaat het makkelijkste als je hiervoor het bakpapier dat er nog onder ligt, als hulpmiddel gebruikt.
Zet de hazelnoot schuimtaart in de koelkast tot je hem gaat serveren. Het liefst minimaal een uur, want anders is de slagroom nog zacht en kun je de taart minder goed in plakken snijden.
Notities
Let op: doordat je verse slagroom gebruikt is dit hazelnoot-schuimgebak niet lang houdbaar. Bewaar de schuimtaart maximaal 2 dagen in de koelkast. Maar dat is niet erg toch?
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.