Doe de kersen met een vierde van de suiker in een pannetje en laat op een zacht vuur 10-15 minuten inkoken. Laat deze kersencompote goed afkoelen.
Vet de taartvormpjes goed in en bekleed ze met het bladerdeeg. Snijd eventueel bij als het deeg erg overhangt. Prik het deeg in, bekleed ze met wat bakpapier en bak ze 10 minuten blind in de oven. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak de taartjes nog 5 minuten verder.
Laat de taartbodems afkoelen en vul ze met de kersencompote.
Klop de eidooiers los met de melk, slagroom, vanillemerg en de rest van de suiker. Vul de taartvormpjes met de custard en bak de kersen-custard taartjes nog ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat de taartjes wat afkoelen voor je ze serveert.
Notities
De kersencompote kun je al vooraf maken. Ook de taartbodems kun je al vooraf bakken, dan ben je op de dag zelf snel klaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.