Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik goed in met wat boter. Bestuif de cakevorm met een beetje bloem en klop de overtollige bloem eruit.
Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf minuten tot een romig geheel. Klop nu één voor één de eieren erdoor.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe dit in de kom.
Spatel het zelfrijzend bakmeel en het zout nu voorzichtig door het beslag.
Ontpit de kersen en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in een kom en doe er wat bloem bij. Schep ze voorzichtig om tot alle kersen zijn bedekt met een klein beetje bloem (zo zakken ze minder snel naar beneden in je cake).
Roer de kersen voorzichtig door het cakebeslag en giet het beslag in de vorm. Bak de kersencake in ongeveer een uur gaar.
Laat de cake een kwartier afkoelen in de vorm en stort hem daarna op een rooster om hem volledig af te laten koelen.
Notities
Gooi het vanillestokje na het uitschrapen niet weg maar doe dit in een glazen potje met fijne basterdsuiker, zo maak je zelf vanillesuiker!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.