Ontpit de kersen. Dit kun je het makkelijkste doen met een kersenontpitter, maar als je die niet hebt kun je het ook met de hand doen.
Doe de yoghurt en de kersen in een kom en pureer met een staafmixer fijn. Roer de honing door de kersenyoghurt.
Vul de ijsvormpjes met de kersenyoghurt maar doe de vormpjes niet helemaal vol, laat ongeveer een halve centimeter tot een centimeter over voor de koekbodem.
Stamp de koekjes fijn met een vijzel (of doe ze in een zakje en rol er met een deegroller een paar keer flink overheen). Vul de ijsvormpjes op met het koekmengsel en druk dit voorzichtig een beetje aan.
Doe de ijsstokjes in de vorm en zet de kersenijsjes een nachtje in de vriezer. Haal de ijsjes een minuut of tien voor je ze wilt eten uit de vriezer, zodat ze een klein beetje kunnen opwarmen. Zo komen ze makkelijker uit de vorm én het komt de smaak van de kersenijsjes ten goede.
Notities
De kersenijsjes blijven in de vriezer enkele maanden houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.