Kersenijsjes met koekbodem maak je makkelijk zelf! Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn schoonouders een kersenboompje voor mijn verjaardag. Het boompje is een paar jaar later een heuse boom geworden en de kersenoogst wordt ieder jaar groter.
Kersen van eigen boom
Was het ’t eerste jaar nog maar een handjevol, deze zomer hebben we al drie volle maatbekers kersen kunnen oogsten! Ik zit dus een beetje met een overschot aan kersen. Is dat erg? Natuurlijk niet, inspiratie genoeg om er lekkere recepten mee te maken!
IJsjes met kersen
Inmiddels staan er namelijk al heel wat recepten met kersen op mijn blog. Maar daar kan er altijd nog wel eentje bij, vandaar dat ik nu aan de slag ben gegaan met het maken van kersenijsjes.
Eigenlijk kreeg ik de inspiratie voor dit recept van de mon chou taart. Klinkt misschien gek, maar denk maar eens aan die lekkere koekbodem en daarop de laag mon chou, met als topping die ‘vlaai-kersen‘ uit blik. Met deze combinatie besloot ik dan ook aan de slag te gaan met het maken van kersenijs.
Kersenijsjes recept
Mon chou in een ijsje leek me niet zo’n goed idee dus die verving ik door yoghurt, maar de koekbodem liet ik intact! Goed, genoeg gekletst. Je bent vast benieuwd hoe je die kersenijsjes met koekbodem maakt, dus hier komt het recept:

Kersenijsjes met koekbodem
Ingrediënten
- 300 gr kersen
- 600 ml volle yoghurt
- 4 el honing
- 5 koekjes (digestive of bv bastogne)
Zo maak je het
- Ontpit de kersen. Dit kun je het makkelijkste doen met een , maar als je die niet hebt kun je het ook met de hand doen.
- Doe de yoghurt en de kersen in een kom en pureer met een staafmixer fijn. Roer de honing door de kersenyoghurt.
- Vul de ijsvormpjes met de kersenyoghurt maar doe de vormpjes niet helemaal vol, laat ongeveer een halve centimeter tot een centimeter over voor de koekbodem.
- Stamp de koekjes fijn met een vijzel (of doe ze in een zakje en rol er met een deegroller een paar keer flink overheen). Vul de ijsvormpjes op met het koekmengsel en druk dit voorzichtig een beetje aan.
- Doe de ijsstokjes in de vorm en zet de kersenijsjes een nachtje in de vriezer. Haal de ijsjes een minuut of tien voor je ze wilt eten uit de vriezer, zodat ze een klein beetje kunnen opwarmen. Zo komen ze makkelijker uit de vorm én het komt de smaak van de kersenijsjes ten goede.
Notities
Voedingswaarden
IJsvormpjes
Ik krijg heel vaak de vraag waar ik deze mooie ijsvorm heb gekocht. Helaas weet ik het niet meer… Hij is ooit besteld via een Duitse webshop. Maar op Bol.com vond ik dit alternatief!
Bewaar dit recept op Pinterest:

2 Reacties
Atie Groot
22 juli 2017 at 07:55Wat ziet dat er lekker uit Sandra, leuk bedacht dit recept!
Lianne
21 juli 2017 at 19:32Wat een gaaf idee! Ze zien er echt verrukkelijk uit! :)