desserts

Kersenijsjes met koekbodem

Kersenijsjes zelf maken - met koekbodem

Kersenijsjes met koekbodem maak je makkelijk zelf! Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn schoonouders een kersenboompje voor mijn verjaardag. Het boompje is een paar jaar later een heuse boom geworden en de kersenoogst wordt ieder jaar groter. Was het ‘t eerste jaar nog maar een handjevol, deze zomer hebben we al drie volle maatbekers kersen kunnen oogsten! Ik zit dus een beetje met een overschot aan kersen. Is dat erg? Natuurlijk niet, inspiratie genoeg om er lekkere recepten mee te maken!

IJsjes met kersen

Inmiddels staan er namelijk al heel wat recepten met kersen op mijn blog. Maar daar kan er altijd nog wel eentje bij, vandaar dat ik nu aan de slag ben gegaan met het maken van kersenijsjes. Eigenlijk kreeg ik de inspiratie voor dit recept van de mon chou taart. Klink misschien gek, maar denk maar eens aan die lekkere koekbodem en daarop de laag mon chou, met als topping die ‘vlaai-kersen’ uit blik. Met deze combinatie besloot ik dan ook aan de slag te gaan met het maken van kersenijs. Mon chou in een ijsje leek me niet zo’n goed idee dus die verving ik door yoghurt, maar de koekbodem liet ik intact! Goed, genoeg gekletst. Je bent vast benieuwd hoe je die kersenijsjes met koekbodem maakt:

Recept kersenijsjes met koekbodem

(voor 8-10 ijsjes)

 • 300 gr kersen
 • 600 ml volle yoghurt
 • 4 el honing
 • 5 digestive koekjes

Zo maak je de kersenijsjes met koekbodem

 • Ontpit de kersen. Dit kun je het makkelijkste doen met een kersenontpitter, maar als je die niet hebt kun je het ook met de hand doen.
 • Doe de yoghurt en de kersen in een kom en pureer met een staafmixer fijn. Roer de honing door de kersenyoghurt.
 • Vul de ijsvormpjes met de kersenyoghurt maar doe de vormpjes niet helemaal vol, laat ongeveer een halve centimeter tot een centimeter over voor de koekbodem.
 • Stamp de digestive koekjes fijn met een vijzel (of doe ze in een zakje en rol er met een deegroller een paar keer flink overheen). Vul de ijsvormpjes op met het koekmengsel en druk dit voorzichtig een beetje aan.
 • Doe de ijsstokjes in de vorm en zet de kersenijsjes een nachtje in de vriezer. Haal de ijsjes een minuut of tien voor je ze wilt eten uit de vriezer, zodat ze een klein beetje kunnen opwarmen. Zo komen ze makkelijker uit de vorm én het komt de smaak van de kersenijsjes ten goede.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Atie Groot

  Wat ziet dat er lekker uit Sandra, leuk bedacht dit recept!

  22 juli 2017 at 07:55
 • Reply Lianne

  Wat een gaaf idee! Ze zien er echt verrukkelijk uit! :)

  21 juli 2017 at 19:32
 • Reactie achterlaten