Rasp de citroen en pers de citroen uit. Doe het citroensap en de rasp in een steelpan met de boter en laat op laag vuur smelten.
Meng ondertussen het ei met de suiker. Giet het boter-citroenmengsel door een zeef bij het ei-suiker mengsel. Meng goed door elkaar met een garde en doe het mengsel weer terug in de steelpan.
Breng het mengsel onder constant roeren met een garde aan de kook en laat ca 2 minuten zachtjes doorkoken tot het dik wordt. Blijf ondertussen continue goed kloppen met de garde.
Giet de lemoncurd in een brandschoon potje, sluit af en laat volledig afkoelen voor gebruik. Bewaar de lemon curd op een koele, donkere plaats (het hoeft niet in de koelkast).
Video
Notities
Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig verdubbelen voor een grotere portie. Als je goed steriele potjes gebruikt, kun je de lemoncurd namelijk tot wel een jaar bewaren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.