Schil de mandarijnen en de sinaasappels met een dunschiller en pers ze uit.
Doe het sap samen met de suiker, de laurierblaadjes, de schillen van de mandarijn en de sinaasappel en 150 ml water in een pannetje.
Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer vijf minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe door zodat de suiker goed oplost.
Haal de pan van het vuur en laat de siroop goed afkoelen. Schenk de siroop in een schone fles en bewaar in de koelkast. Leng aan met (bruisend) water of prosecco naar smaak.
Notities
Bewaar de siroop in een brandschone fles in de koelkast, dan blijft de limonadesiroop erg lang houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.