drankjes

Limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

Limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

Een fles siroop is natuurlijk zo gekocht, maar hoeveel leuker is het om zelf limonadesiroop te maken? Dat is ook nog eens zo gepiept. Je doet water en suiker in een pan, voegt smaakmakers toe en laat het een paar minuutjes doorkoken. Dat is alles! Tip: de siroop is niet alleen lekker als je hem aanlengt met water, maar ook met prosecco! Voor als je iets te vieren hebt, of gewoon zomaar natuurlijk!

Zelfgemaakte limonade gezonder?

Of zelfgemaakte siroop veel gezonder is dan gekochte limonadesiroop? Ook in deze siroop zit flink wat suiker, dus wat dat betreft is zelfgemaakte siroop niet veel beter dan gekochte. Wél is het lekkerder en zit er in ieder geval echt fruit in, en geen kleur/geur/smaakstoffen. Bovendien heb je van één keer limonadesiroop maken lang plezier, dus excuses om het niet zelf te maken zijn er niet. Bovendien kun je steeds afwisselen en met de seizoenen mee andere limonade maken. Deze siroop met mandarijn en sinaasappel is het lekkerste als de mandarijnen in het seizoen zijn, vanaf november dus. Maar in het voorjaar zijn deze vlierbloesemsiroop en rozensiroop weer heel lekker. En wat dacht je van kersenlimonade in de zomer?

Recept limonadesiroop van mandarijn en sinaasappel

Zelf limonadesiroop maken

(voor ca 500 ml limonadesiroop)

  • 5 mandarijnen
  • 5 sinaasappels
  • 250 gr suiker
  • 2 laurierblaadjes

Zo maak je de mandarijn-sinaasappelsiroop

  • Schil de mandarijnen en de sinaasappels met een dunschiller en pers ze uit.
  • Doe het sap samen met de suiker, de laurierblaadjes, de schillen van de mandarijn en de sinaasappel en 150 ml water in een pannetje.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat ongeveer vijf minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe door zodat de suiker goed oplost.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop goed afkoelen.
  • Schenk de siroop in een schone fles en bewaar in de koelkast. Leng aan met water of prosecco naar smaak.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Nelly

    Hoi Sandra,

    Waarom schil je de mandarijnen en sinaasappels als je ze alleen maar hoeft te persen, of moeten de schillen ook meegekookt worden?

    20 september 2015 at 14:07
    • Reply Sandra

      Hoi Nelly, inderdaad kook ik de schillen ook mee maar ik zie dat ik dit helemaal ben vergeten in het recept! Dank voor je oplettendheid, ik heb het direct aangepast. Ben benieuwd wat je van het recept voor deze limonadesiroop vindt.

      21 september 2015 at 17:26

    Reactie achterlaten