Pers de citroen en de limoen uit en doe het sap in een kommetje.
Snijd de rode ui in halve ringen, zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in hele of halve ringen (verwijder de zaadlijsten en de zaadjes voor een iets minder pittiger versie van deze zalmsalade). Doe alles in de kom met citroen/limoensap.
Halveer de komkommer overdwars en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halvemaantjes en doe deze in de kom.
Snijd de avocado en de tomaten in blokjes en voeg toe aan de kom.
Verdeel de sla over twee borden en schep het groentenmengsel uit de kom over de rucola.
Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de salade. Enjoy!
Notities
Deze salade is pittig. Houd je hier niet van? Laat dan de rode peper weg. Je kunt de salade eventueel al thuis klaarmaken en meenemen naar je werk. Bewaar de salade tot de lunch in de koelkast. Voeg de avocado het liefste pas vlak voor het serveren toe, anders gaat hij verkleuren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.