Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente). Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes en kook deze de laatste drie minuten mee met de pasta. Giet af.
Snijd de knoflook en de prei fijn en fruit deze in een pannetje licht aan. Laat het niet verkleuren!
Maak nu de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Blijf roeren en bak dit een minuutje mee. Voeg nu de mosterd toe en voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe, onder constant roeren.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng de kaassaus goed op smaak met de tijm en peper en zout. Wees niet te zuinig, anders wordt de mac and cheese te flauw!
Meng de macaroni, bloemkool, prei en knoflook door de kaassaus en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
Bak de macaroni ovenschotel in 20 minuten af op 200 graden en serveer met de gebakken uitjes erover.
Notities
Niet genoeg groente? Je kunt eventueel nog een frisse groene salade serveren bij de mac and cheese.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.