Hoofdgerechten ovenschotels vegetarisch

Mac&Cheese met bloemkool en prei

Mac & Cheese met bloemkool

Ontzettend populair in Amerika & Groot-Brittannië, maar wat mij betreft mag dit gerecht ook Europa veroveren hoor! Mac & Cheese – de naam zegt het al – bestaat uit macaroni met kaassaus. Erover doe je nog een laagje kaas en vervolgens laat je het in de oven even gratineren. Echt comfort food!

De Mac & Cheese van Andrea

Deze mac & cheese met groenten maakte ik naar aanleiding van de maandelijke Foodblogswap, waarbij je een gerecht mag namaken van een ander blog, waarbij je er je eigen twist aan geeft. Deze maand mocht ik iets maken van By Andrea Janssen. Andrea volg ik al heel lang via verschillende social kanalen, dus ik weet hoeveel lekkere recepten er op haar site staan. Na flink scrollen kwam ik bij haar mac & cheese recept met maar liefst drie kazen uit. Klinkt heerlijk! Ik maakte op basis van dit recept een mac & cheese recept met bloemkool en prei, om toch ook wat groenten binnen te krijgen. Niet dat dit daarmee nu meteen een gezonde mac & cheese is hoor, er gaat nog steeds lekker veel kaassaus doorheen, wees maar niet bang!

Mac&Cheese met bloemkool en prei

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

764

kcal

Echt comfort food: mac and cheese! Macaroni in een lekkere kaassaus. Deze versie is voorzien van extra groenten (bloemkool & prei). Lekker!

Ingrediënten

  • 125 gr macaroni

  • 0,5 bloemkool

  • 1 teen knoflook

  • 1 prei

  • 30 gr boter

  • 25 gr bloem

  • 1 tl mosterd

  • 250 ml halfvolle melk

  • 1 tl tijm

  • 100 gr geraspte kaas (bv cheddar & oude kaas)

  • 2 el gebakken uitjes

Bereiding

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (al dente). Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stukjes en kook deze de laatste drie minuten mee met de pasta. Giet af.
  • Snijd de knoflook en de prei fijn en fruit deze in een pannetje licht aan. Laat het niet verkleuren!
  • Maak nu de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Blijf roeren en bak dit een minuutje mee. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe, onder constant roeren.
  • Voeg de helft van de geraspte kaas toe en breng de kaassaus goed op smaak met de tijm en peper en zout. Wees niet te zuinig, anders wordt de macaroni te flauw!
  • Meng de macaroni, bloemkool, prei en knoflook door de kaassaus en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover.
  • Bak de macaroni ovenschotel in 20 minuten af op 200 graden en serveer met de gebakken uitjes erover.

Opmerkingen

  • Niet genoeg groente? Je kunt eventueel nog een frisse groene salade serveren bij de mac & cheese.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten