150grpompoenpuree(of hele pompoen, of blokjes pompoen)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Zorg ervoor dat de pompoen zacht genoeg wordt om te pureren. Zelf rooster ik meestal een hele pompoen in de oven: halveer de pompoen en zet hem 45 minuten in de oven op 180 graden. Dan wordt hij heerlijk zacht en kun je zo het vruchtvlees eruit scheppen. Geen tijd voor? Je kunt ook blokjes pompoen uit de vriezer 15-20 minuten koken.
Laat de pompoen afkoelen.
Schil de mango en snijd er blokjes van. Doe de blokjes mango en pompoen in een blender, keukenmachine of staafmixer en pureer kort tot een gladde spread.
Je kunt de mango-pompoenspread een paar dagen in de koelkast bewaren (zie tips)
Notities
Omdat 400 gram broodbeleg best veel is, vries ik meestal de helft van de mango-pompoen puree in. Hier gebruik ik een ijsblokjes-vorm voor. Dan kun je steeds een blokje ontdooien als je zin hebt in een broodje mangospread.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.