Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.
Verwarm de oven voor op 170 graden en zet een cupcaketray met 12 'normale' of 8 grote papieren vormpjes klaar.
Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf minuten tot een romig geheel.
Klop nu één voor één de eieren en de maple syrup erdoor.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe dit bij het beslag.
Spatel het zelfrijzend bakmeel, de vanille en het zout nu voorzichtig door het beslag. Meng vooral niet te lang.
Hak de pecannoten grof en spatel deze ook door het beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de maple pecan cupcakes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
Laat de cupcakes met ahornsiroop volledig afkoelen en maak ondertussen de botercrème.
Mix hiervoor eerst de roomboter mooi luchtig en mix vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. Mix ten laatste de maple syrup door de botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak en garneer elke cupcake met een royale toef van de maple-botercrème. Garneer met wat fijngehakte pecannoten.
Notities
Uit dit recept haal je 12 kleine of 8 grote cupcakes.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.