Menu
zoet

Maple pecan cupcakes

maple pecan cupcakes

Maple pecan cupcakes – de combinatie van ahornsiroop en pecannoten ken je misschien wel van de bekende zoete broodjes? In deze cupcakes met ahornsiroop en pecannoten komt deze combinatie ook terug!

Heerlijke vanille cupcakes met een vleugje maple syrup en pecans – dat is op zich al heel lekker. Maar er komt ook nog een flinke toef botercrème op, waar ook weer ahornsiroop in verwerkt is. Smullen!

Cupcakes met ahornsiroop

cupcakes met ahornsiroop

Deze maple cupcakes zijn wat mij betreft echt lekker herfstig! Recepten met pecannoten doen het ‘t hele jaar goed, maar vooral in de herfst smaken ze mij erg goed. Daarom bombardeer ik deze cakejes tot echt herfst cupcakes!

Crown Maple Syrup

Voor deze maple pecan cupcakes is het aan te raden om ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken. Vooral de ahornsiroop is een echte smaakmaker in dit recept, dus kies vooral een siroop van goede kwaliteit!

crown maple syrup

Zelf gebruikte ik de “Dark” maple syrup van het merk Crown Maple. Deze siroop wordt in meerdere stappen gezuiverd en is donker van kleur. Wist je dat ahornsiroop met een donkere kleur van de hoogste kwaliteit is?

Deze is intenser van smaak dan de lichte varianten en heeft een karamelachtige smaak. Kies dus vooral een donkere maple syrup voor dit cupcakes recept!

Je kunt de Crown Maple syrup kopen bij de webshop van Delicious vanilla. Neem daar sowieso eens een kijkje want ze hebben geweldige producten. Ook de vanillestokjes die ik in dit recept gebruik, komen er vandaan.

Maple pecan cupcakes bewaren en invriezen

Laat de cupcakes met ahornsiroop helemaal afkoelen voordat je de botercrème erop spuit. Vervolgens kun je ze het beste in de koelkast bewaren, anders wordt de botercrème snel zacht.

De cupcakes blijven dan nog een dag of twee lekker. Haal ze het liefste een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, want ze smaken het beste op kamertemperatuur.

Je kunt de maple pecan cupcakes ook invriezen – wel zonder de botercrème. De crème kun je trouwens ook los invriezen of bewaren in de koelkast. Laat hem weer op kamertemperatuur komen om hem mooi te kunnen spuiten.

Variatietips en succestips voor dit recept

recepten met pecannoten - pecan cupcakes
  • Varieer eens met andere noten – walnoten zijn ook erg lekker!
  • Het recept is voor 8 grote cupcakes. Je kunt er ook 12 kleine uithalen. Ik zou dan wel iets meer botercrème maken (200 gr boter, 200 gr poedersuiker en 2,5 el maple syrup).
  • In plaats van cupcakes, kun je ook een maple pecan cake bakken door het beslag in een cakevorm te gieten ipv cupcakevormpjes te gebruiken. Bak de cake dan in 50-60 minuten gaar.
  • Voor luchtige cupcakes is het belangrijk om de boter en de suiker lang te mixen, minimaal vijf minuten. Klop het bakmeel er niet met een mixer door, maar gebruik hier een spatel voor en roer zo kort mogelijk.

Maple syrup over? Dat smaakt ook heerlijk bij American pancakes, wentelteefjes, bij ijs of gewoon door de yoghurt.

Maple pecan cupcakes

5 from 3 stemmen
Gang: CupcakesKeuken: AmerikaansNiveau: Gemiddeld
Voor

8

cupcakes
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

kcal

Superlekkere cupcakes met ahornsiroop en pecannoten. Heerlijk bij een kop thee.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de maple pecan cupcakes
  • 200 gr 200 roomboter

  • 200 gr 200 suiker

  • 4 4 eieren

  • 1 el 1 maple syrup / ahornsiroop

  • 1 1 vanillestokje

  • 200 gr 200 zelfrijzend bakmeel

  • 75 gr 75 pecannoten

  • 1 snuf 1 zout

  • Voor de botercrème
  • 150 gr 150 roomboter

  • 150 gr 150 poedersuiker

  • 2 el 2 maple syrup

  • Extra nodig
  • 8 8 grote cupcakevormpjes

  • 25 gr 25 pecannoten voor de garnering

Bereiding

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden en zet een cupcaketray met 8 papieren vormpjes klaar.
  • Doe de boter en suiker in een kom en klop met de mixer in vijf-tien minuten tot een romig geheel.
  • Klop nu één voor één de eieren en de maple syrup erdoor.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe dit bij het beslag.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel, de vanille en het zout nu voorzichtig door het beslag. Meng vooral niet te lang.
  • Hak de pecannoten grof en spatel deze ook door het beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak de maple pecan cupcakes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  • Laat de cupcakes met ahornsiroop volledig afkoelen en maak ondertussen de botercrème.
  • Mix hiervoor eerst de roomboter mooi luchtig en mix vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. Mix ten laatste de maple syrup door de botercrème.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en garneer elke cupcake met een royale toef van de maple-botercrème. Garneer met wat fijngehakte pecannoten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept maple pecan cupcakes

Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter