Maple pecan cupcakes – de combinatie van ahornsiroop en pecannoten ken je misschien wel van de bekende zoete broodjes? In deze cupcakes met ahornsiroop en pecannoten komt deze combinatie ook terug!
Heerlijke vanille cupcakes met een vleugje maple syrup en pecans – dat is op zich al heel lekker. Maar er komt ook nog een flinke toef botercrème op, waar ook weer ahornsiroop in verwerkt is. Smullen!
Cupcakes met ahornsiroop


Deze maple cupcakes zijn wat mij betreft echt lekker herfstig! Recepten met pecannoten doen het ‘t hele jaar goed, maar vooral in de herfst smaken ze mij erg goed. Daarom bombardeer ik deze cakejes tot echt herfst cupcakes!
Crown Maple Syrup
Voor deze maple pecan cupcakes is het aan te raden om ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken. Vooral de ahornsiroop is een echte smaakmaker in dit recept, dus kies vooral een siroop van goede kwaliteit!


Zelf gebruikte ik de “Dark” maple syrup van het merk Crown Maple. Deze siroop wordt in meerdere stappen gezuiverd en is donker van kleur. Wist je dat ahornsiroop met een donkere kleur van de hoogste kwaliteit is?
Deze is intenser van smaak dan de lichte varianten en heeft een karamelachtige smaak. Kies dus vooral een donkere maple syrup voor dit cupcakes recept!
Je kunt de Crown Maple syrup kopen bij de webshop van Delicious vanilla. Neem daar sowieso eens een kijkje want ze hebben geweldige producten. Ook de vanillestokjes die ik in dit recept gebruik, komen er vandaan.
Maple pecan cupcakes bewaren en invriezen
Laat de cupcakes met ahornsiroop helemaal afkoelen voordat je de botercrème erop spuit. Vervolgens kun je ze het beste in de koelkast bewaren, anders wordt de botercrème snel zacht.
De cupcakes blijven dan nog een dag of twee lekker. Haal ze het liefste een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, want ze smaken het beste op kamertemperatuur.
Je kunt de maple pecan cupcakes ook invriezen – wel zonder de botercrème. De crème kun je trouwens ook los invriezen of bewaren in de koelkast. Laat hem weer op kamertemperatuur komen om hem mooi te kunnen spuiten.
Variatietips en succestips voor dit recept


- Varieer eens met andere noten – walnoten zijn ook erg lekker!
- Het recept is voor 8 grote cupcakes. Je kunt er ook 12 kleine uithalen. Ik zou dan wel iets meer botercrème maken (200 gr boter, 200 gr poedersuiker en 2,5 el maple syrup).
- In plaats van cupcakes, kun je ook een maple pecan cake bakken door het beslag in een cakevorm te gieten ipv cupcakevormpjes te gebruiken. Bak de cake dan in 50-60 minuten gaar.
- Voor luchtige cupcakes is het belangrijk om de boter en de suiker lang te mixen, minimaal vijf minuten. Klop het bakmeel er niet met een mixer door, maar gebruik hier een spatel voor en roer zo kort mogelijk.
Maple syrup over? Dat smaakt ook heerlijk bij American pancakes, wentelteefjes, bij ijs of gewoon door de yoghurt.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Dit artikel is een gesponsord artikel (advertorial). Voor meer informatie over gesponsorde artikelen, verwijs ik je graag naar mijn disclaimer.
Nog geen reacties