Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse soep
Een heerlijk gevulde sop met bonen, paprika en chorizo. De smaken van de TexMex keuken, in een kom soep!
5
van
3
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Servings:
4
kommen
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
soeppan
▢
koksmes
▢
soepkommen
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
1
teen
knoflook
▢
1
ui
▢
1
rode peper
▢
1
gele paprika
▢
1
rode paprika
▢
125
gr
chorizo
▢
1
tl
gerookt paprikapoeder
▢
1
tl
komijn
▢
1
blik
tomaten
(a 400 gr)
▢
750
ml
groentebouillon
▢
150
gr
mais
(klein blikje)
▢
160
gr
kidneybonen
(klein blikje)
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.
▢
Snijd ondertussen de paprika's en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Breng het mengsel op smaak met het paprikapoeder en de komijn.
▢
Voeg de bouillon en de tomaten toe en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.
▢
Laat ondertussen de mais en kidneybonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Laat de bonensoep nog even doorwarmen voor het serveren.
Notities
Je kunt de Mexicaanse bonensoep prima een dag of twee bewaren in de koelkast. Een restje soep is lekker als lunch!
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
211
kcal
|
Koolhydraten:
25
g
|
Eiwitten:
11
g
|
Vetten:
8
g
|
Zout:
751
mg
|
Vezels:
5
g
|
Suiker:
6
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.