Menu
Hoofdgerechten / soep

Mexicaanse soep

Mexicaanse bonensoep

Deze Mexicaanse soep bevat lekker veel groenten en peulvruchten, daarmee is dit een heel voedzame maaltijdsoep. De chorizo maakt het lekker pittig en geeft veel smaak.

Mexicaanse maaltijdsoep

Dit Mexicaanse soep recept maakte ik in opdracht van peulvruchten.nl Ik kreeg een leuk pakketje toegestuurd met drie verschillende soorten peulvruchten. Meestal koop ik mijn bonen en andere peulvruchten in blik, maar dit was de gedroogde variant. Die moet je eerst laten wellen en voorkoken.

Dat kan natuurlijk prima, maar je kunt ook heel goed de variant uit blik gebruiken voor dit recept voor Mexicaanse bonensoep. Dan is je maaltijdsoep een stuk sneller klaar.

Lekker veel groenten

Deze lekker gekruide soep zit bomvol groenten: ui, twee soorten paprika, tomaten, mais… Op deze manier is het helemaal niet moeilijk om aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag te komen!

Je kunt deze soep prima al een dag eerder maken, dat komt de smaak zelfs alleen maar ten goede. In de koelkast kun je de Mexicaanse soep een dag of twee, drie bewaren. Invriezen zou ik niet doen, daar worden de kidneybonen denk ik niet lekkerder op.

Mexicaanse soep

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: MexicaansNiveau: Eenvoudig
Voor

4

kommen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

182

kcal

Een heerlijk gevulde sop met bonen, paprika en chorizo. De smaken van de TexMex keuken, in een kom soep!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 1 ui

  • 1 1 rode peper

  • 1 1 gele paprika

  • 1 1 rode paprika

  • 125 gr 125 chorizo

  • 1 tl 1 (gerookt) paprikapoeder

  • 1 tl 1 komijn

  • 1 blik 1 tomaten (a 400 gr)

  • 750 ml 750 groentenbouillon

  • 150 gr 150 mais (klein blikje)

  • 160 gr 160 kidneybonen (klein blikje)

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.
  • Snijd ondertussen de paprika’s en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Breng het mengsel op smaak met het paprikapoeder en de komijn.
  • Voeg de bouillon toe en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Laat ondertussen de mais en kidneybonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Laat de bonensoep nog even doorwarmen voor het serveren.

Opmerkingen

  • Je kunt de Mexicaanse bonensoep prima een dag of twee bewaren in de koelkast. Een restje soep is lekker als lunch!
Recept bonensoep

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter