Menu
Hoofdgerechten / soep

Mexicaanse soep

Mexicaanse bonensoep

Dit is een recept dat ik maakte in opdracht van peulvruchten.nl Ik kreeg een leuk pakketje toegestuurd met drie verschillende soorten peulvruchten. Meestal koop ik mijn bonen en andere peulvruchten in blik, maar dit was de gedroogde variant. Die moet je eerst laten wellen en voorkoken. Dat kan natuurlijk prima, maar je kunt ook heel goed de variant uit blik gebruiken voor dit recept voor Mexicaanse bonensoep. Met lekker veel groenten is dit een heel voedzame soep, en de chorizo maakt het lekker pittig en geeft veel smaak.

Mexicaanse soep

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: MexicaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

kommen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën

182

kcal

Een heerlijk gevulde sop met bonen, paprika en chorizo. De smaken van de TexMex keuken, in een kom soep!

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 1 gele paprika

  • 1 rode paprika

  • 125 gr chorizo

  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder

  • 1 tl komijn

  • 1 blik tomaten (a 400 gr)

  • 750 ml groentenbouillon

  • 150 gr mais (klein blikje)

  • 160 gr kidneybonen (klein blikje)

Bereiding

  • Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.
  • Snijd ondertussen de paprika’s en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Breng het mengsel op smaak met het paprikapoeder en de komijn.
  • Voeg de bouillon toe en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Laat ondertussen de mais en kidneybonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Laat de bonensoep nog even doorwarmen voor het serveren.

Opmerkingen

  • Je kunt de Mexicaanse bonensoep prima een dag of twee bewaren in de koelkast. Een restje soep is lekker als lunch!
Recept bonensoep

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter