Deze Mexicaanse soep bevat lekker veel groenten en peulvruchten, daarmee is dit een heel voedzame maaltijdsoep. De chorizo maakt het lekker pittig en geeft veel smaak.
Mexicaanse maaltijdsoep
Dit Mexicaanse soep recept maakte ik in opdracht van peulvruchten.nl Ik kreeg een leuk pakketje toegestuurd met drie verschillende soorten peulvruchten. Meestal koop ik mijn bonen en andere peulvruchten in blik, maar dit was de gedroogde variant. Die moet je eerst laten wellen en voorkoken.
Dat kan natuurlijk prima, maar je kunt ook heel goed de variant uit blik gebruiken voor dit recept voor Mexicaanse bonensoep. Dan is je maaltijdsoep een stuk sneller klaar.
Lekker veel groenten
Deze lekker gekruide soep zit bomvol groenten: ui, twee soorten paprika, tomaten, mais… Op deze manier is het helemaal niet moeilijk om aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag te komen!
Je kunt deze soep prima al een dag eerder maken, dat komt de smaak zelfs alleen maar ten goede. In de koelkast kun je de Mexicaanse soep een dag of twee, drie bewaren. Invriezen zou ik niet doen, daar worden de kidneybonen denk ik niet lekkerder op.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties