Deze Mexicaanse soep bevat lekker veel groenten en peulvruchten, daarmee is dit een heel voedzame maaltijdsoep. De chorizo maakt het lekker pittig en geeft veel smaak.
Mexicaanse maaltijdsoep
Dit Mexicaanse soep recept maakte ik in opdracht van peulvruchten.nl Ik kreeg een leuk pakketje toegestuurd met drie verschillende soorten peulvruchten. Meestal koop ik mijn bonen en andere peulvruchten in blik, maar dit was de gedroogde variant. Die moet je eerst laten wellen en voorkoken.
Dat kan natuurlijk prima, maar je kunt ook heel goed de variant uit blik gebruiken voor dit recept voor Mexicaanse bonensoep. Dan is je maaltijdsoep een stuk sneller klaar.
Lekker veel groenten
Deze lekker gekruide soep zit bomvol groenten: ui, twee soorten paprika, tomaten, mais… Op deze manier is het helemaal niet moeilijk om aan de aanbevolen 250 gram groenten per dag te komen!
Je kunt deze soep prima al een dag eerder maken, dat komt de smaak zelfs alleen maar ten goede. In de koelkast kun je de Mexicaanse soep een dag of twee, drie bewaren. Invriezen zou ik niet doen, daar worden de kidneybonen denk ik niet lekkerder op.
Tip: in plaats van de genoemde specerijen kun je ook deze Mexicaanse kruiden gebruiken om de soep op smaak te brengen.

Mexicaanse soep
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 125 gr chorizo
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 blik tomaten (a 400 gr)
- 750 ml groentenbouillon
- 150 gr mais (klein blikje)
- 160 gr kidneybonen (klein blikje)
Zo maak je het
- Snijd de knoflook, ui en rode peper fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.
- Snijd ondertussen de paprika’s en de chorizo in stukjes en bak deze even mee. Breng het mengsel op smaak met het paprikapoeder en de komijn.
- Voeg de bouillon toe en laat de Mexicaanse soep 15 minuten zachtjes koken.
- Laat ondertussen de mais en kidneybonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Laat de bonensoep nog even doorwarmen voor het serveren.
Notities
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties