Frikandelbroodjes zijn heerlijk! Deze kleine frikadelbroodjes zijn super als hapje voor een feestje, met dit makkelijke recept kun je ze al vooraf klaarmaken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de frikandellen iets ontdooien en snijd elke frikandel in vier stukken.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en snijd ze doormidden. Laat ze op het plastic velletje liggen. Snijd elk gehalveerd plakje bladerdeeg een paar keer in op de onderste helft van het plakje. Maak drie verticale inkepingen.
Schep op de bovenste helft van de plakjes bladerdeeg en halve eetlepel curry. Leg een stukje frikandel op de curry en vouw nu het broodje dicht door de ingekerfde kant over de kant met de frikandel heen te vouwen. Maak de kleine frikandelbroodjes dicht door de zijdes met een vork dicht te drukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en smeer de mini-frikandellenbroodjes er mee in. Bak de broodjes in 25 minuten mooi bruin en laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze serveert.
Notities
Je kunt de frikandelbroodjes klaarmaken t/m stap drie en ze daarna invriezen. Je kunt ze ook afgebakken invriezen en later weer opwarmen in de oven.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.