Snijd de biefstuk in kleine blokjes en meng de bloem er doorheen. Bak de stukjes biefstuk zachtjes aan in wat boter of olie tot het vlees begint te kleuren. Zet weg tot gebruik.
Hak de knoflook en de ui fijn en bak deze op een laag vuur tot de ui zacht wordt. Hak ondertussen de champignons fijn en bak deze mee tot ze geslonken zijn. Laat volledig afkoelen.
Doe de stukjes biefstuk terug in de pan en voeg de blaadjes van de takjes tijm en het bier toe. Breng op smaak met peper en zout en laat op een laag vuur inkoken tot het bier is verdampt. Laat volledig afkoelen en meng daarna met het ui-mengsel.
Laat 5 plakken bladerdeeg iets ontdooien en zet een muffin-vorm klaar. Steek met bijvoorbeeld een klein kommetje een rondje uit het deeg waarmee je de muffinvorm kunt bedekken. Doe dit met alle vijf plakken bladerdeeg. Bekleed vijf holtes van de muffinvorm met het deeg en vul de pies met de vulling.
Vorm een bal van het overgebleven deeg en rol uit met een deegroller. Steek er nu vijf kleinere rondjes uit waarmee je de steak pies kunt afdekken.
Herhaal dit proces met de overgebleven vellen bladerdeeg (de reden dat je dit beter in twee sessies kunt doen, is dat het deeg anders te warm wordt om mee te werken).
Kluts het ei los en bestrijk de pies ermee, zodat ze mooi gaan glanzen aan de bovenkant. Zet met een mes een klein sneetje in elke pie, waardoor de hete lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
Bak de mini steak pies 20 minuten op 200 graden, haal ze daarna uit de muffin-vorm en bak ze nog 5 minuten verder op het rooster van de oven, zodat ook de onderkant van de steak pies goed gaar wordt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.