Heerlijk bij de koffie tijdens Sinterklaas: een mon chou taart met chocoladepepernoten. Tip: zet de taart in de vriezer en serveer de ijstaart als toetje.
Haal de roomkaas uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en doe de ring er omheen.
Maal de speculaas goed fijn, in de keukenmachine of eventueel met een vijzel. Bewaar ⅓ van de speculaaskruimels in een apart bakje, deze heb je morgen pas nodig.
Smelt de boter in een pannetje en doe de boter bij de rest van de speculaaskruimels. Roer goed door elkaar en doe het mengsel in de springvorm. Spreid het mengsel goed uit over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem een half uur staan.
Klop ondertussen de roomkaas los met de basterdsuiker en de koekkruiden. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel. Verdeel dit cheesecake-mengsel over de speculaasbodem en strijk de bovenkant mooi glad.
Wil je een gewone Sinterklaas mon chou taart maken? Zet hem dan nu een nacht in de koelkast. Wil je er een ijstaart van maken? Zet de speculaas ijstaart dan een nacht in de vriezer (langer kan natuurlijk ook).
Verwijder voor het serveren de rand van de springvorm. Verdeel de rest van de speculaaskruimels en een flinke hand gehalveerde chocoladepepernoten over de speculaas ijstaart.
Notities
Zonder de topping kun je deze taart al ver van tevoren klaarmaken en invriezen. Handig!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.