Kook de orechiette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en bak deze op een laag vuurtje in wat olie tot ze glazig worden.
Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak deze enkele minuten mee met de ui en de knoflook, tot ze beginnen te kleuren. Voeg de pastasaus en de Italiaanse kruiden toe en laat het een minuut of tien zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de rauwe ham in reepjes en hak de basilicum fijn. Houdt wat blaadjes achter ter garnering. Roer de reepjes ham en basilicum door de pastasaus. Proef even en breng de tomaten-courgette saus indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.
Schep de orechiette op vier borden en verdeel de tomaten-courgettesaus erover. Garneer met geraspte parmezaan en wat extra basilicum.
Video
Notities
Een restje pasta met saus kun je de volgende dag eten als lunch. Overgebleven saus kun je ook invriezen voor later gebruik.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.